Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Positiv trend bruten i byggvaruhandeln

Nyheter

Positiv trend bruten i byggvaruhandeln

Positiv trend bruten i byggvaruhandeln
Den positiva trenden med kraftigt växande omsättningsvolymer inom byggmaterialhandeln bröts 2017 och ökningen blev endast marginell.

Att ökningen endast blev marginell visar Industrifaktas senaste månadsindikatorer, Marknadssignaler och prognoser. I Industrifaktas redovisning av den byggrelaterade detaljhandeln ingår järn-, bygg-, färg- och VVS-varor. Efter två år med kraftig tillväxt i handeln, steg omsättningen för helåret 2017 med ca 1 procent. Enligt Industrifakta kan utvecklingen förklaras av flera faktorer. Dels bromsade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna in förra året, dels var tillväxten för ombyggnadsinvesteringarna, det löpande underhållet och GDS-marknaden relativt svag. Industrifakta räknar med att trenden fortsätter i samma riktning i år och att den samlade volymen av husbyggnadsinvesteringar och underhåll troligen ligger kvar på 2017 års nivå.

Källa Industrifakta AB, Marknadssignaler och prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.