Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Positiv omsättningsutveckling för byggvaruindustrin

Nyheter

Positiv omsättningsutveckling för byggvaruindustrin

INGEN BILD
Under perioden 2003-2006 ökade den svenska byggvaruindustrin sin omsättning med 25 procent enligt beräkningar gjorda av Industrifakta.

Industrifakta har beräknat utvecklingen för byggvaruindustrin baserat på årsredovisningar hos byggvarutillverkare inom drygt 30 produktområden med en samlad omsättning av cirka 144 miljarder kronor. De fem branscherna sågverk, bygg-/inredningssnickerier, hyvlerier, färgindustri och monteringsfärdiga trähus beräknas svara för närmare 60 procent av omsättningen inom byggvaruindustrin 2006. Sågverk är dominerande och svarar själv för ca en fjärdedel av den samlade omsättningen för byggvaruindustrin.

Antalet företag minskar
Under perioden 2003–2006 har antalet företag minskat med knappt 5 procent. Samtidigt har antalet anställda, som uppgick till närmare 60 000 under 2006, i stort sett hållit sig oförändrat.

Källa: Industrifakta AB

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.