• Nyheter
  • Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen enligt NAVET Analytics

Nyheter

Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen enligt NAVET Analytics

Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen enligt NAVET Analytics
Efter en svag men positiv tillväxt under årets första kvartal, då byggmaterialförsäljningen ökade med runt 5 procent jämfört med samma period 2019, visar siffrorna för april och maj en betydande ökning.

Under dessa två månader växte försäljningen av byggvarurelaterade produkter med 18 procent jämfört med samma period 2019. Detta är ingen säsongsmässig effekt då utvecklingen under samma period 2019 visade nolltillväxt. Istället kan detta vara en effekt av Coronapandemin, som tvingat många att arbeta hemma och undvika resor m m. Pengar och tid som kan ha lagts på det egna hemmet istället. Hur utvecklingen kommer att te sig under resten av året handlar troligen mycket om prisutvecklingen på bostäder samt hur arbetslösheten kommer att påverka köpkraften.

Källa: NAVET Analytics

NAVET Analytics
NAVET Analytics

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.