• Nyheter
  • Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen enligt NAVET Analytics

Nyheter

Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen enligt NAVET Analytics

Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen enligt NAVET Analytics
Efter en svag men positiv tillväxt under årets första kvartal, då byggmaterialförsäljningen ökade med runt 5 procent jämfört med samma period 2019, visar siffrorna för april och maj en betydande ökning.

Under dessa två månader växte försäljningen av byggvarurelaterade produkter med 18 procent jämfört med samma period 2019. Detta är ingen säsongsmässig effekt då utvecklingen under samma period 2019 visade nolltillväxt. Istället kan detta vara en effekt av Coronapandemin, som tvingat många att arbeta hemma och undvika resor m m. Pengar och tid som kan ha lagts på det egna hemmet istället. Hur utvecklingen kommer att te sig under resten av året handlar troligen mycket om prisutvecklingen på bostäder samt hur arbetslösheten kommer att påverka köpkraften.

Källa: NAVET Analytics

NAVET Analytics
NAVET Analytics

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.