Nyheter

Porttelefoner med hörhjälpmedel

Porttelefoner med hörhjälpmedel
2009-05-26
Malux Sweden AB levererar svarsapparater för porttelefoni, som är utrustade så att en person med nedsatt hörsel kan få ljudet sänt till sin hörapparat.

             
 Malux lanserar nya svarsapparater för porttelefoni, som kan sända ljudet direkt till en hörapparat.
De tre typerna av svarsapparater, Lynea, Lynea video och Ophera är samtliga försedda med hörhjälpmedel i form av en hörslinga. Därmed kan personer med nedsatt hörsel ställa om svarsapparaten så att ljudet sänds direkt till hörapparaten.

Kan även efterinstalleras
Alla tre svarsapparaterna kan anslutas till samtliga portregister i företagets sortiment. Därför ska det även gå bra att efterinstallera en variant med hörslinga till en redan befintlig anläggning.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.