Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Porttelefon med pedagogiskt kameraöga

Nyheter

Porttelefon med pedagogiskt kameraöga

Porttelefon med pedagogiskt kameraöga
2009-10-06
Elektronikföretaget Aptus lanserar en portvideokamera som har linsen markerad med ett öga, för att tydligt markera var den sitter.

       
 

Portvideokameran Titta 1200 har utformats med ett öga som ska visa besökaren var linsen sitter.
   

 

Portvideokameran Titta 1200 är avsedd att monteras tillsammans med porttelefonen Ringa. Telefonens högtalare är utformad som ett öra och kameran som ett öga. Det ska tillsammans skapa en enhet som pedagogiskt visar var de olika funktionerna är placerade.

Rörliga bilder via dator

Kameran aktiveras när någon ringer på porttelefonen. För att se bilderna behövs inte någon speciell skärm. Istället kan man använda en webbuppkopplad dator och gå till Aptusportalen, där bilderna visas. Styrningen av bilderna görs via en videoserver som installeras i fastigheten.
Kamerans kapsling är av rostfritt stål och den monteras utanpåliggande.

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.