• Nyheter
  • Porttelefon med pedagogiskt kameraöga

Nyheter

Porttelefon med pedagogiskt kameraöga

Porttelefon med pedagogiskt kameraöga
2009-10-06
Elektronikföretaget Aptus lanserar en portvideokamera som har linsen markerad med ett öga, för att tydligt markera var den sitter.

       
 

Portvideokameran Titta 1200 har utformats med ett öga som ska visa besökaren var linsen sitter.
   

 

Portvideokameran Titta 1200 är avsedd att monteras tillsammans med porttelefonen Ringa. Telefonens högtalare är utformad som ett öra och kameran som ett öga. Det ska tillsammans skapa en enhet som pedagogiskt visar var de olika funktionerna är placerade.

Rörliga bilder via dator

Kameran aktiveras när någon ringer på porttelefonen. För att se bilderna behövs inte någon speciell skärm. Istället kan man använda en webbuppkopplad dator och gå till Aptusportalen, där bilderna visas. Styrningen av bilderna görs via en videoserver som installeras i fastigheten.
Kamerans kapsling är av rostfritt stål och den monteras utanpåliggande.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.