Nyheter

Portabel strömförsörjning

EcoFlow portabla powerstation DELTA Pro
2022-02-09
EcoFlow Sverige lanserar DELTA Pro som är ett kraftfullt, portabelt och utbyggbart batteri med en grundkapacitet på 3600 Wh som under strömlösa perioder kan driva allt ifrån en dator till en hel sommarstuga utan att behöva vara uppkopplad till det fasta elnätet. Powerstationen kan laddas via bland annat AC vägguttag, biladapter, smart generator, laddstationer och solcellspaneler.

Med Sveriges osäkra strömförsörjning via det fasta elnätet samt chockhöjningar av elavgifterna kan det kännas tryggt att ha en backupström att lita på.

”Vi vill bidra till slutet för bullriga och miljöförstörande dieselaggregat. Våra powerstations erbjuder ren och tyst elkraft oavsett var användaren befinner sig”, säger Björn Isbacke och Thomas Sundström, grundare av EcoFlow Sverige.

EcoFlows kraftfullaste powerstation DELTA Pro har 14 olika anslutningar och kan driva enheter upp till 3600 W som exempelvis kylskåp och lampor i sommarstugor, elverktyg på byggarbetsplatser, utrustning för utomhusevent och ladda mobiler och laptops. 

EcoFlows Delta-batterier finns i fyra modeller med kapaciteter från 882 upp till 3600 Wh. Delta Max och Delta Pro kan även byggas till dubbel eller tredubbel kapacitet med extrabatterier.  

Laddningstid:
1,6 h med AC vägguttag
9,5 h med 12/24V biladapter
3,5-7,5 h med 2x160W solpaneler med full sol
3-6 h med 4x400W solpanel med full sol

EcoFlow Sverige har även portabla solpaneler med effekter på 110 eller 160 W och som är kompatibla med powerstationerna i Delta- och River-serien. Solpanelen ger full laddning av EcoFlows batterier på ned till 3,5 timmar.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

EcoFlow powerstation DELTA Pro kan driva vitvaror i en sommarstuga
EcoFlow powerstation DELTA Pro kan driva vitvaror i en sommarstuga
EcoFlow DELTA Pro kan laddas via vägguttag eller solcellspaneler
EcoFlow DELTA Pro kan laddas via vägguttag eller solcellspaneler
EcoFlow DELTA Pro kan driva allt ifrån en dator till en tvättmaskin
EcoFlow DELTA Pro kan driva allt ifrån en dator till en tvättmaskin

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.