• Nyheter
  • Portabel snabbladdning för elfordon

Nyheter

Portabel snabbladdning för elfordon

Portabel snabbladdning för elfordon
I Kempowers sortiment finns nu T-series EV-laddare för elfordon som tack vare den mobila funktionen inte kräver någon fast installation och gör det möjligt att snabbladda var helst behovet finns.

Kempower T-Series är en rörlig EV-laddare som är lämplig för till exempel elbilar, kommersiella elfordon, lastbilar, bussar och terrängfordon. Den är anpassad för alla typer av platser och terränger, är mycket väderbeständig och tål vatten, smuts och damm och lämplig för både utomhus- och inomhusbruk.

T-series har totalt 40 kW ren laddningseffekt som också går att fördela för en dubbelladdning som ger 20 kW från varje kanal. T-seriens laddare ansluts till ett 63 A eller ett 32 A vägguttag. Den stöder även alla vanliga laddningsstandarderna: CCS1, CCS2, CHAdeMO och typ 2.

Laddaren är utrustad med en användarvänlig och universell pekskärm. Den är ergonomisk, välbalanserad och lätt att förflytta tack vare den låga tyngdpunkten, reducerad vikt och robusta hjul. För behov av mer permanent installation finns även en låsbar dockningsstation tillgänglig.

Teknisk specifikation
Mått 670 x 640 x 1220 mm
Vikt 120 kg
Kapslingsklass IP54
Kabellängd 5 m

Artikeln skriven av Jenny Öhlund

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.