Nyheter

Portabel detektor säkrar eventet

Portabel detektor säkrar eventet
Malux lanserar en portabel och ihopfällbar genomgångsdetektor som enkelt kan monteras upp vid olika typer av evenemang.

            
 
 

M-scope är en hopfällbar genomgångdetektor som drivs med batteri och kan monteras varhelst man behöver kontrollera säkerheten.

  

M-scope är en portabel och batteridriven metalldetektor av genomgångstyp. Detektorn ska enkelt och snabbt kunna monteras upp och användas som ett skydd mot vapen på platser som normalt inte är säkrade. Det kan exempelvis vara vid festivalområden, konferenser, politikermöten och fotbollsmatcher.

Monteras snabbt

Enligt företaget är det en snabb och flexibel lösning när man behöver säkra sig mot olika typer av vapen. Detektorn ska kunna monteras och vara klar för användning på cirka fem minuter.

Många känslighetsnivåer

Detektorn kan ställas in på 100 känslighetsnivåer. Den drivs av ett uppladdningsbart batteri med en drifttid på cirka 40 timmar. Den kan även kopplas till elnätet och drivas med 230 volt.
Detektorn är tillverkad av slagtålig plast och den väger 40 kilo. Hopfälld kan den transporteras i en medföljande väska.

 

 

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.