Nyheter

Plywood med vattenavvisande yta

Plywood med vattenavvisande yta
WISA-SpruceWR är en ny plywood med vattenavvisande, andningsbar yta som gör att den klarar en kort exponering av nederbörd utan att behöva skyddas om vädret snabbt ändras.

WISA-SpruceWR plywood har en vattenavvisande, andningsbar yta som bromsar absorptionen av fukt i plywooden samtidigt som fukten tillåts förångas. Plywooden är tillverkad av gran med en vattenavvisande ytbehandling som täcker både ytor och kanter och som består av ett träbaserat ämne som inte innehåller några skadliga kemikalier. Tillverkningen sker i Finland och träet kommer från ansvarsfullt odlade skogar.

Plywoodskivorna klarar en kort exponering av regn och nederbörd utan att behöva skyddas. Den vattenavvisande behandlingen gör att WISA-SpruceWR behåller sin måttnoggrannhet och form bättre vid plötsligt regn och torkar också snabbare än vanligt. På så sätt sparas tid och arbetet för byggarbetarna förenklas när dom inte behöver täcka materialet om väder- och fuktförhållanden ändras.

Plywooden finns i i tjocklekarna 12, 15, 18 och 21 mm med både raka kanter och lättmonterade not-/spontalternativ.
Standardmått: 2 400/2 440/2 500×1 200/1 220/1 250 mm. Med not/spont: 2 400/2 440×600/1 200 mm.
Skivan har samma tekniska egenskaperna är som den vanliga WISA-Spruce Plywood, skivornas styrka och lätta vikt gör den lämplig för alla typer av ramkonstruktioner, såsom t ex väggar och golv.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.