Nyheter

Plywood med vattenavvisande yta

Plywood med vattenavvisande yta
WISA-SpruceWR är en ny plywood med vattenavvisande, andningsbar yta som gör att den klarar en kort exponering av nederbörd utan att behöva skyddas om vädret snabbt ändras.

WISA-SpruceWR plywood har en vattenavvisande, andningsbar yta som bromsar absorptionen av fukt i plywooden samtidigt som fukten tillåts förångas. Plywooden är tillverkad av gran med en vattenavvisande ytbehandling som täcker både ytor och kanter och som består av ett träbaserat ämne som inte innehåller några skadliga kemikalier. Tillverkningen sker i Finland och träet kommer från ansvarsfullt odlade skogar.

Plywoodskivorna klarar en kort exponering av regn och nederbörd utan att behöva skyddas. Den vattenavvisande behandlingen gör att WISA-SpruceWR behåller sin måttnoggrannhet och form bättre vid plötsligt regn och torkar också snabbare än vanligt. På så sätt sparas tid och arbetet för byggarbetarna förenklas när dom inte behöver täcka materialet om väder- och fuktförhållanden ändras.

Plywooden finns i i tjocklekarna 12, 15, 18 och 21 mm med både raka kanter och lättmonterade not-/spontalternativ.
Standardmått: 2 400/2 440/2 500×1 200/1 220/1 250 mm. Med not/spont: 2 400/2 440×600/1 200 mm.
Skivan har samma tekniska egenskaperna är som den vanliga WISA-Spruce Plywood, skivornas styrka och lätta vikt gör den lämplig för alla typer av ramkonstruktioner, såsom t ex väggar och golv.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.