Nyheter

Plywood med vattenavvisande yta

Plywood med vattenavvisande yta
WISA-SpruceWR är en ny plywood med vattenavvisande, andningsbar yta som gör att den klarar en kort exponering av nederbörd utan att behöva skyddas om vädret snabbt ändras.

WISA-SpruceWR plywood har en vattenavvisande, andningsbar yta som bromsar absorptionen av fukt i plywooden samtidigt som fukten tillåts förångas. Plywooden är tillverkad av gran med en vattenavvisande ytbehandling som täcker både ytor och kanter och som består av ett träbaserat ämne som inte innehåller några skadliga kemikalier. Tillverkningen sker i Finland och träet kommer från ansvarsfullt odlade skogar.

Plywoodskivorna klarar en kort exponering av regn och nederbörd utan att behöva skyddas. Den vattenavvisande behandlingen gör att WISA-SpruceWR behåller sin måttnoggrannhet och form bättre vid plötsligt regn och torkar också snabbare än vanligt. På så sätt sparas tid och arbetet för byggarbetarna förenklas när dom inte behöver täcka materialet om väder- och fuktförhållanden ändras.

Plywooden finns i i tjocklekarna 12, 15, 18 och 21 mm med både raka kanter och lättmonterade not-/spontalternativ.
Standardmått: 2 400/2 440/2 500×1 200/1 220/1 250 mm. Med not/spont: 2 400/2 440×600/1 200 mm.
Skivan har samma tekniska egenskaperna är som den vanliga WISA-Spruce Plywood, skivornas styrka och lätta vikt gör den lämplig för alla typer av ramkonstruktioner, såsom t ex väggar och golv.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.