Nyheter

Plugg för alla material

Plugg för alla material
2011-05-13
Universalplugg MQ är en plugg som expanderar åt fyra håll och är avsedd för infästning i alla typer av material.

      
  
  

Från Gunnebo Fastening kommer en plugg med så kallad Quattro-teknologi. Det innebär att pluggen expanderar i fyra riktningar och ska öka utdragsvärdet oberoende av det material den monteras i. Men främst är den avsedd för användning utomhus i hårda och porösa material.

Rillor minskar rotation
Pluggen har en krage som ska hindra den från att krypa för långt in i borrhålet. Den är även försedd med rillor för att minska risken för rotation.

Tål kyla och värme
Pluggen är tillverkad av amidplast (Nylon) som uppges klara kyla ner till minus 100 grader och värme upp till 90 grader.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.