Nyheter

Plugg för alla material

Plugg för alla material
2011-05-13
Universalplugg MQ är en plugg som expanderar åt fyra håll och är avsedd för infästning i alla typer av material.

      
  
  

Från Gunnebo Fastening kommer en plugg med så kallad Quattro-teknologi. Det innebär att pluggen expanderar i fyra riktningar och ska öka utdragsvärdet oberoende av det material den monteras i. Men främst är den avsedd för användning utomhus i hårda och porösa material.

Rillor minskar rotation
Pluggen har en krage som ska hindra den från att krypa för långt in i borrhålet. Den är även försedd med rillor för att minska risken för rotation.

Tål kyla och värme
Pluggen är tillverkad av amidplast (Nylon) som uppges klara kyla ner till minus 100 grader och värme upp till 90 grader.

 

Nyheter

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.