Nyheter

Plåttak med integrerade solceller

ClicSeam™ - ett plåttak med integrerade solceller
PLW Energihus och Roofitsolar har tagit fram ClicSeam™ solplåt – plåtpaneler med inkapslade solceller som ser ut som ett vanligt plåttak.

ClicSeam™ solplåtar bygger på en teknik som utnyttjar den fotovoltaiska effekten för direkt omvandling av ljusenergi från solen till elektrisk energi genom solceller. De monokristallina solcellspanelerna har en förväntad livslängd på upp till 25 år vilket är beräknat på den tid det tar för panelernas effektivitet att minska till 80%, men som ändå fortsätter att producera energi även efter det.

Enligt PLW Energihus genererar solcellstaket ClicSeam™ ca 2,5 gånger så mycket energi under sin livslängd jämfört med traditionell tunnfilmsteknik på motsvarande yta.

Solplåtarna kan kompletteras med vanliga plåtar i samma utförande vilket ger ett sömlöst intryck och ett nästintill osynligt solcellssystem på taket. ClicSeam™ solplåtar kan även monteras som väggpaneler.

De vanligaste ClicSeam™ Roofit takplåtsmodulerna är:
Roofit Modul 110 W, mått 554x1640 mm, vikt 11,0 kg.
Roofit Modul 135 W, mått 554x1955 mm, vikt 13,5 kg.
Roofit Modul 160 W, mått 554x2270 mm, vikt 16,0 kg. 


Skriven av Helena Bengtsson

ClicSeam™ solplåtar ser ut som ett vanligt plåttak
ClicSeam™ solplåtar ser ut som ett vanligt plåttak
ClicSeam™ solplåtar på vägg
ClicSeam™ solplåtar på vägg
ClicSeam™ solplåtar på tak
ClicSeam™ solplåtar på tak

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!

Gyprocs innerväggskonstruktion SlimWall frigör golvyta

Slimmade väggar som ger ökad boyta

Gyprocs nya slanka innerväggskonstruktion SlimWall beräknas frigöra 1 m² / 20 löpmeter vägg vilket med dagens kvadratmeterpriser innebär både en ekonomisk och ytmässig vinst. Väggen är icke-bärande och kan användas både vid ny– och ombyggnation.