Nyheter

Plåster lagar hålet i väggen

Gipsplåster
Med Gyproc Gipsplåster ska hål i gipsväggar kunna lagas enkelt och snabbt. Plåstret består av ett självhäftande metallnät som fästs över hålet och spacklas.

Med Gyproc Gipsplåster ska det gå snabbare och enklare att reparera skador i gipsväggar och tak. Det kan exempelvis vara skador efter dörrhandtag som slagits in i väggen eller hål efter apparatdosor som har flyttats. Det är även en metod som inte dammar eftersom det inte är nödvändigt att såga runt hålet innan lagningen.

– Vanliga metoder att laga hål i gipsväggar kan ju vara lite problematiska. Om man skär till en ny bit ska den passa in i hålet och sedan finns inget stöd bakom, säger Peter Öhrn som är produktchef på Gyproc.

Enklare lagning
Men med det självhäftande reparationsplåstret ska skador vara enklare att laga. Plåstret har ett styvt metallnät som förseglar skadan och därefter blir ett stabilt underlag för spackling och målning.

– Plåstret är självhäftande men även spacklet hjälper till med vidhäftningen mot väggen. När lagningen är klar blir väggen minst lika stark som den var innan, säger Peter Öhrn.

Monteringsfärdigt format
Reparationsplåstren finns i formatet 100 x 100 millimeter och levereras i förpackningar om fem stycken.

 

 

 

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.