Nyheter

Permanent radonskydd från Ardex

Radonskydd från Ardex
Ardex har skapat ett tätskiktssystem för både nybyggnad och renovering som ger ett permanent skydd mot radon, och som inte kräver något underhåll.

Radon är en radioaktiv gas som varken syns, luktar eller smakar. Om man exponeras för radon ökar risken för lungcancer. Det är fastighetsägarens ansvar att mäta och åtgärda om radonvärdet överstiger gränsvärdet på 200 Bq/m³. Höga värden kan uppkomma av bl a markradon i sprickor och genomföringar, från blåbetong eller via rörstammar under fastigheten.

Ardex har utvecklat ett serie tätskiktssystem som skiljer sig från andra lösningar på marknaden eftersom de är tysta och permanenta. Vanligtvis installeras radonsug eller ventilationslösningar för att komma till bukt med radonproblem. Tätskiktssystemen är underhållsfria efter att de är ditsatta, och fungerar bra i alla sorters utrymmen. Eftersom systemet är ett tätskikt ska ytmaterial limmas på, för att inte punktera systemet.

De fyra systemen är:

System för lägenheter med blåbetongväggar - ARDEX SK 100 W Tricom duk med 7+8.
Systemet spacklas och rollas innan en folie sätts upp.

System för källare och våtutrymmen med höga värden - ARDEX SK 100 W Tricom duk med 7+8.
Systemet spacklas och rollas innan en folie sätts upp.

System för befintligt betonggolv med höga värden - ARDEX EP 2000
Systemet spacklas och målas, och sand strös på för att golvlim skall fästa.

System för fönsternischer - ARDEX SK 100 W Tricom duk med 7+8.
Systemet spacklas och rollas innan tätband sätts upp.

Ardex erbjuder certifieringsutbildningar för hantverkare för att säkerställa att systemen sätts upp på ett korrekt sätt.

Skriven av Malena Beijer

SK 100 W Radonskydd för källare och våtutrymmen
SK 100 W Radonskydd för källare och våtutrymmen
SK 100 W Radonskydd runt fönster
SK 100 W Radonskydd runt fönster
EP 2000 Radonskydd för befintligt betonggolv
EP 2000 Radonskydd för befintligt betonggolv

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!