Nyheter

Pergola med flera funktioner

Pergola med flera funktioner
Glänta design har utvecklat en pergola som både går att ha som ett utegym och som solskydd med klättrande växter. Den är lätt i sitt utseende, men erbjuder en stabil och hållfast konstruktion med stor variantionsmöjlighet.

Pergolan kommer förberedd att anpassas enligt den enskilde kundens önskemål, och ger en stor valfrihet. Beroende på konfiguration så kan Pergolan vara allt från ett bra utegym till en blommande pergola.

Man kan välja mellan att fylla taket med raka eller vågiga armgångsräcken, romerska ringar, rep, ribbstol och klätternät till att välja solskydd eller vajrar för klätterväxter. Pergolan är gjord i stål, det går att både få corten eller lackerat i valfri färg. Klätterytorna är gjorda i rostfritt stål. Trädelarna är gjorda i lärkträ.

Vinkeln pergola finns i två utföranden en standardvariant och en lite högre anpassad för ringar och liknande.

I standardutförande har den följande mått:

Höjd 2430 mm
Djup 2460 mm
Längd 4090

I serien Vinkeln designad av Jan Olsson Loftén, finns det även en soffa, bänk, stol, pall, fåtölj och bord. De kan både komplettera själva pergolan eller miljön runt om. 

Skriven av Malena Beijer

Vinkeln pergola på lekplats
Vinkeln pergola på lekplats
Skiss över möjliga redskap
Skiss över möjliga redskap
Soffa i serien Vinkeln
Soffa i serien Vinkeln

Nyheter

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.