Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Pergola med flera funktioner

Pergola med flera funktioner
Glänta design har utvecklat en pergola som både går att ha som ett utegym och som solskydd med klättrande växter. Den är lätt i sitt utseende, men erbjuder en stabil och hållfast konstruktion med stor variantionsmöjlighet.

Pergolan kommer förberedd att anpassas enligt den enskilde kundens önskemål, och ger en stor valfrihet. Beroende på konfiguration så kan Pergolan vara allt från ett bra utegym till en blommande pergola.

Man kan välja mellan att fylla taket med raka eller vågiga armgångsräcken, romerska ringar, rep, ribbstol och klätternät till att välja solskydd eller vajrar för klätterväxter. Pergolan är gjord i stål, det går att både få corten eller lackerat i valfri färg. Klätterytorna är gjorda i rostfritt stål. Trädelarna är gjorda i lärkträ.

Vinkeln pergola finns i två utföranden en standardvariant och en lite högre anpassad för ringar och liknande.

I standardutförande har den följande mått:

Höjd 2430 mm
Djup 2460 mm
Längd 4090

I serien Vinkeln designad av Jan Olsson Loftén, finns det även en soffa, bänk, stol, pall, fåtölj och bord. De kan både komplettera själva pergolan eller miljön runt om. 

Skriven av Malena Beijer

Vinkeln pergola på lekplats
Vinkeln pergola på lekplats
Skiss över möjliga redskap
Skiss över möjliga redskap
Soffa i serien Vinkeln
Soffa i serien Vinkeln

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.