Nyheter

Pelletskamin utan skorsten

KMP Drag
Från Ariterm Sweden kommer KMP Drag, en rökkanal som gör det möjligt att installera en pelletskamin utan någon skorsten.

KMP Drag är en rökkanal för fläktstyrd avledning av rökgaser från pelletskaminer. Den kan därmed ersätta en traditionell skorsten.

Ariterms pelletskaminer är förberedda för anslutning till väggfläkten KMP Drag, som monteras på ytterväggens utsida. Installationen görs genom att två dubbla tättslutande och värmeisolerande enheter sammanfogas i ytterväggen och bildar en horisontal rökgaskanal.

Rökgaser blandas med uteluft
KMP Drag är en fläktstyrd rökgaskanal där fläkten alstrar ett undertryck i fläktlådan, beroende på hur mycket luft som erfordras till förbränningen. De heta rökgaserna som sugs ut från kaminens brännkammare, genom konvektionspartiet och väggenomföringen, blandas med uteluft som sugs in från ett luftintag i lådans undersida. Därmed sänks temperaturen på rökgasen till ofarliga nivåer genom att rökgasen från kaminen blandas med uteluft innan den leds ut.

Rökfri drift
Enligt Ariterm ger dessutom pelletskaminens kontrollerade förbränning normalt en helt rökfri drift. För att undvika att man får in röklukt i fastigheten skall väggfläkten monteras på ett avstånd av minst 1 meter från friskluftintag, dörr eller öppningsbart fönster.
Den fläktstyrda rökkanalen är typgodkänd av Swedcert (cert nr 0752).

 

Pelletskamin utan skorsten
Pelletskamin utan skorsten

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.