Nyheter

Passera spärrlinjen vid grönt

Passera spärrlinjen vid grönt
Boon Edams nya spärrlinje Speedline 300 har belysta dörrblad som med olika färger visar när man kan passera eller inte.

 
 

Speeline 300 är en ny spärrlinje som visar med färger när det är tillåtet att passera eller om man får vänta.

Den nya spärrlinjen har huvudenhet av rostfritt stål och ut- och infällbara dörrblad som är belysta. Efter en signal från ett passersystem eller en extern kontrollpanel aktiveras spärrlinjen. Belysningen av lysdiodlampor ändrar då färg beroende på om det är tillåtet att gå eller inte.

Visar grönt vid passering

När dörrarna öppnas ändras belysningen på dörrvingarna till en neutral färg. Direkt efter att användaren passerat ändras färgen till röd och återgår till stängd position för att hindra att någon obehörig följer efter. När dörrvingarna helt återgått till normalläge ändras färgen till grön och då kan nya behöriga passera.

 

 

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.