Nyheter

Parksoffa i gult

Parksoffa i gult
Värtan är en ny parksoffa från Nola med gullackerad plåt och ribbor av ek i en modern och klassisk design. Soffan kan användas i offentliga miljöer såsom bibliotek, entréer, parker, terrasser, uteserveringar och torg och är från början specialdesignad till Hamnterminalen i Värtan i Stockholm men ingår nu i Nolas ordinarie sortiment.

Värtan finns som soffa och bänk och kan kompletteras till ett helt system med olika längder och utföranden. Kan erhållas med eller utan armstöd och även för montering på mur.
Soffan har en benkonstruktion av 10 mm plåt och underkonstruktion av 5 mm plåt. Allt stål är elförzinkat och pulverlackerat.
Som standard levereras soffan i klargul kulör, RAL 1023. Andra kulörer kan fås mot startkostnad.
Ribbor är av Sioo-impregnerad ek, 42x50 mm.

Mått
Längd: 2110 mm
Höjd: 470/860 mm
Sitthöjd: 470 mm
Sittdjup: 480/630 mm
Vikt: 126 kg.

Mer information
Mer information om olika utföranden, monteringsanvisning med mera finns på Nolas webbplats.

Skriven av Anna Göth

Värtan parksoffa utan armstöd
Värtan parksoffa utan armstöd
Värtan parksoffa med armstöd
Värtan parksoffa med armstöd

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.