Nyheter

Parkett i kvadrat

Noble Ek Broadway
Golvtillverkaren Tarkett lanserad årets golvnyheter på Stockholm Furniture Fair 2017 där de bland annat presenterade ett nytt parkettgolv med ett modernt kvadratiskt mönster. I sin monter The Camp visades det nya trägolvsortimentet tillsammans med den nya färgstarka textilgolvskollektionen Desso&Ex.

Noble ingår i Atelier Collections, en serie Premiumgolv från Tarkett och finns sedan tidigare med ett holländskt rutmönster. Den nya Noble-kollektionen omfattar två kvadratiska mönster i två olika storlekar, en mindre på 95×95 mm och en lite större på 190×190 mm.

Kvadraterna ligger med träriktningarna mot varandra och skapar ett rutmönster på varje golvbräda. För att ytterligare lyfta fram varje ruta är golvet borstat i olika riktningar.

Golvet är tillverkat av ek och behandlat med hårdvaxolja.

De mindre kvadraterna finns i två kulörer, Noble Ek Manhattan i nyanser från äggskal till varm beige samt Noble Ek Chelsey i bruna nyanser.

De större kvadraterna finns i tre kulörer, Noble Ek Greenwich i ljusa nyanser, Noble Ek Soho som är behandlat med en lätt vitpigmenterad hårdvaxolja samt Noble Ek Broadway i mörkare nyanser.

Liksom företagets övriga parkettgolv läggs golvet med ett sk 2-klicksystem.  

Trägolvet är speciellt anpassat för det nordiska klimatet med stor skillnad i luftfuktighet mellan sommar och vinter och är omslipningsbart tre till fyra gånger.

Golvbräderna har en tjocklek på 14 mm, bredd 192 mm och längd 2 028 mm.  

De nya trägolven kommer att finnas för leverans från april 2017.

Skriven av Anna Göth

Noble Ek Chelsea
Noble Ek Chelsea
Noble Ek Manhattan
Noble Ek Manhattan
Noble Ek Greenwich
Noble Ek Greenwich

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.