Nyheter

Parkett i kvadrat

Noble Ek Broadway
2017-02-13
Golvtillverkaren Tarkett lanserad årets golvnyheter på Stockholm Furniture Fair 2017 där de bland annat presenterade ett nytt parkettgolv med ett modernt kvadratiskt mönster. I sin monter The Camp visades det nya trägolvsortimentet tillsammans med den nya färgstarka textilgolvskollektionen Desso&Ex.

Noble ingår i Atelier Collections, en serie Premiumgolv från Tarkett och finns sedan tidigare med ett holländskt rutmönster. Den nya Noble-kollektionen omfattar två kvadratiska mönster i två olika storlekar, en mindre på 95×95 mm och en lite större på 190×190 mm.

Kvadraterna ligger med träriktningarna mot varandra och skapar ett rutmönster på varje golvbräda. För att ytterligare lyfta fram varje ruta är golvet borstat i olika riktningar.

Golvet är tillverkat av ek och behandlat med hårdvaxolja.

De mindre kvadraterna finns i två kulörer, Noble Ek Manhattan i nyanser från äggskal till varm beige samt Noble Ek Chelsey i bruna nyanser.

De större kvadraterna finns i tre kulörer, Noble Ek Greenwich i ljusa nyanser, Noble Ek Soho som är behandlat med en lätt vitpigmenterad hårdvaxolja samt Noble Ek Broadway i mörkare nyanser.

Liksom företagets övriga parkettgolv läggs golvet med ett sk 2-klicksystem.  

Trägolvet är speciellt anpassat för det nordiska klimatet med stor skillnad i luftfuktighet mellan sommar och vinter och är omslipningsbart tre till fyra gånger.

Golvbräderna har en tjocklek på 14 mm, bredd 192 mm och längd 2 028 mm.  

De nya trägolven kommer att finnas för leverans från april 2017.

Skriven av Anna Göth

Noble Ek Chelsea
Noble Ek Chelsea
Noble Ek Manhattan
Noble Ek Manhattan
Noble Ek Greenwich
Noble Ek Greenwich

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.