Nyheter

Parkbänk med laddning

Parkbänk med laddning
BLOCQ är en ny serie parkmöbler från Saferoad Smekab som kan erhållas med integrerad USB-laddare och LED-belysning. Parkmöblerna finns i form av pallar, bänkar och soffor med en design som bygger på skarpa kontraster mellan det, till synes, massiva träblocket och de spetsformade sidobenen av stålplåt i olika kulörer.

BLOCQ parkmöbler är designade av David Karásek och finns som pallar, bänkar och soffor med enkelt eller dubbelt ryggstöd. Bänkarna finns även som moduler som kan kopplas ihop till långa rader.

Parkmöblerna är utformade med sidoben tillverkade av bockad förzinkad stålplåt som är pulverlackerad i standardkulör eller i valfri kulör enligt offert. 
Sits och ryggstöd är av FSC-certifierad Jatoba. Ryggstödet är dolt förankrat till sitsen.
Parkmöbeln kan fås med integrerad USB-laddare och/eller LED-belysning. Till soffan finns också ett bord som monteras mellan spjälorna.

Standardkulörer på stålprofiler är Ultramarinblå (RAL5002), Mossgrön (RAL6005), Antracitgrå (RAL7016), Svart (RAL9005), Vit aluminium (RAL9006) och Grå aluminium (RAL9007). Andra färger kan erhållas mot offert. Stålprofilerna kan också beställas med olika färger på utsida och insida.

Förankring sker fristående eller med fastbultning mot mark, som tillbehör finns nedgrävningsfundament.

Mått
Bredd: Pall 540 mm. Soffa/bänk 540, 585, 630 och 780 mm.
Längd: Pall 595 mm. Soffa/bänk 2 995 mm.
Sitthöjd: 440 mm.
 
Smekab Citylife
BLOCQ är en del av Saferoad Smekabs nya varumärke Smekab Citylife som lanserades i september. Med det nya varumärket vill företaget lyfta fram deras inriktning mot produkter och lösningar för att skapa urbana miljöer där människor vill vistas.

Skriven av Anna Göth

Blocq parkbänk med USB-laddare
Blocq parkbänk med USB-laddare
Blocq parkbänk
Blocq parkbänk
Blocq Parkbänkar med LED
Blocq Parkbänkar med LED

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.