Nyheter

Parkbänk med laddning

Parkbänk med laddning
2017-11-06
BLOCQ är en ny serie parkmöbler från Saferoad Smekab som kan erhållas med integrerad USB-laddare och LED-belysning. Parkmöblerna finns i form av pallar, bänkar och soffor med en design som bygger på skarpa kontraster mellan det, till synes, massiva träblocket och de spetsformade sidobenen av stålplåt i olika kulörer.

BLOCQ parkmöbler är designade av David Karásek och finns som pallar, bänkar och soffor med enkelt eller dubbelt ryggstöd. Bänkarna finns även som moduler som kan kopplas ihop till långa rader.

Parkmöblerna är utformade med sidoben tillverkade av bockad förzinkad stålplåt som är pulverlackerad i standardkulör eller i valfri kulör enligt offert. 
Sits och ryggstöd är av FSC-certifierad Jatoba. Ryggstödet är dolt förankrat till sitsen.
Parkmöbeln kan fås med integrerad USB-laddare och/eller LED-belysning. Till soffan finns också ett bord som monteras mellan spjälorna.

Standardkulörer på stålprofiler är Ultramarinblå (RAL5002), Mossgrön (RAL6005), Antracitgrå (RAL7016), Svart (RAL9005), Vit aluminium (RAL9006) och Grå aluminium (RAL9007). Andra färger kan erhållas mot offert. Stålprofilerna kan också beställas med olika färger på utsida och insida.

Förankring sker fristående eller med fastbultning mot mark, som tillbehör finns nedgrävningsfundament.

Mått
Bredd: Pall 540 mm. Soffa/bänk 540, 585, 630 och 780 mm.
Längd: Pall 595 mm. Soffa/bänk 2 995 mm.
Sitthöjd: 440 mm.
 
Smekab Citylife
BLOCQ är en del av Saferoad Smekabs nya varumärke Smekab Citylife som lanserades i september. Med det nya varumärket vill företaget lyfta fram deras inriktning mot produkter och lösningar för att skapa urbana miljöer där människor vill vistas.

Skriven av Anna Göth

Blocq parkbänk med USB-laddare
Blocq parkbänk med USB-laddare
Blocq parkbänk
Blocq parkbänk
Blocq Parkbänkar med LED
Blocq Parkbänkar med LED

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.