Nyheter

Parkbänk med laddning

Parkbänk med laddning
BLOCQ är en ny serie parkmöbler från Saferoad Smekab som kan erhållas med integrerad USB-laddare och LED-belysning. Parkmöblerna finns i form av pallar, bänkar och soffor med en design som bygger på skarpa kontraster mellan det, till synes, massiva träblocket och de spetsformade sidobenen av stålplåt i olika kulörer.

BLOCQ parkmöbler är designade av David Karásek och finns som pallar, bänkar och soffor med enkelt eller dubbelt ryggstöd. Bänkarna finns även som moduler som kan kopplas ihop till långa rader.

Parkmöblerna är utformade med sidoben tillverkade av bockad förzinkad stålplåt som är pulverlackerad i standardkulör eller i valfri kulör enligt offert. 
Sits och ryggstöd är av FSC-certifierad Jatoba. Ryggstödet är dolt förankrat till sitsen.
Parkmöbeln kan fås med integrerad USB-laddare och/eller LED-belysning. Till soffan finns också ett bord som monteras mellan spjälorna.

Standardkulörer på stålprofiler är Ultramarinblå (RAL5002), Mossgrön (RAL6005), Antracitgrå (RAL7016), Svart (RAL9005), Vit aluminium (RAL9006) och Grå aluminium (RAL9007). Andra färger kan erhållas mot offert. Stålprofilerna kan också beställas med olika färger på utsida och insida.

Förankring sker fristående eller med fastbultning mot mark, som tillbehör finns nedgrävningsfundament.

Mått
Bredd: Pall 540 mm. Soffa/bänk 540, 585, 630 och 780 mm.
Längd: Pall 595 mm. Soffa/bänk 2 995 mm.
Sitthöjd: 440 mm.
 
Smekab Citylife
BLOCQ är en del av Saferoad Smekabs nya varumärke Smekab Citylife som lanserades i september. Med det nya varumärket vill företaget lyfta fram deras inriktning mot produkter och lösningar för att skapa urbana miljöer där människor vill vistas.

Skriven av Anna Göth

Blocq parkbänk med USB-laddare
Blocq parkbänk med USB-laddare
Blocq parkbänk
Blocq parkbänk
Blocq Parkbänkar med LED
Blocq Parkbänkar med LED

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.