Nyheter

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa
Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Pappersreglarna förbättrar snickarnas arbetsmiljö genom sina mjuka kanter som gör dem lätta att bära, hantera och montera, inte får vassa kanter vid kapning, sparar pengar, minskar miljöpåverkan på byggindustrins koldioxidutsläpp samt avskaffar behovet av nitar.

Reglarna är både skruvtestade, kan ytbehandlas och kan tillverkas i kundanpassade dimensioner.

Wood Tube är en av sex finalister i den internationella tävlingen "What Wood You Do?" 2020 med fokus på idéer som stärker och utvecklar den skogsbaserade bioekonomin. Finalen livesänds den 24 september från Värmlands Museum i Karlstad. Tävlingen är utlyst av Paper Province tillsammans med Gunnar Sundblads Forskningsfond, Stora Enso och Sveaskog.

Länk till tävlingen What Wood You Do? 

Wood Tube pappersregel
Wood Tube pappersregel

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.