Nyheter

Panel skapad av gran och polymerer

Panel skapad av gran och polymerer
2019-05-17
WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Produkterna från WoodPlastic består av 60% granvirke och 40% giftfria HDPE-polymer, en blandning som ger ett hållbart och väderbeständigt väggmaterial. Materialet som är 100% återvinningsbart, är framtaget av Strandex i USA, och tillverkas i Tjeckien.

Materialet har en garanti på 25 år mot svamp-, röt- och insektsskador, och är ett livscykelekonomiskt alternativ till paneler helt av trä. Produkten är underhållsfri, tål klottersanering och starka kemikalier och behöver inte oljas eller vaxas.

Väggpanelen är trämönstrad och finns i fem färger teak, merbau, palisander, wenge och inox. Brädorna är helt genomfärgade och har måtten 150 x 14 mm, med standardlängd 3,1 meter. Woodplastic väger 2,1 kg per löpmeter.

Skrivet av Malena Beijer

Panelbrädorna är trämönstrade
Panelbrädorna är trämönstrade
Fasadpanelen finns i fem färger
Fasadpanelen finns i fem färger

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.