Nyheter

Panel skapad av gran och polymerer

Panel skapad av gran och polymerer
2019-05-17
WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Produkterna från WoodPlastic består av 60% granvirke och 40% giftfria HDPE-polymer, en blandning som ger ett hållbart och väderbeständigt väggmaterial. Materialet som är 100% återvinningsbart, är framtaget av Strandex i USA, och tillverkas i Tjeckien.

Materialet har en garanti på 25 år mot svamp-, röt- och insektsskador, och är ett livscykelekonomiskt alternativ till paneler helt av trä. Produkten är underhållsfri, tål klottersanering och starka kemikalier och behöver inte oljas eller vaxas.

Väggpanelen är trämönstrad och finns i fem färger teak, merbau, palisander, wenge och inox. Brädorna är helt genomfärgade och har måtten 150 x 14 mm, med standardlängd 3,1 meter. Woodplastic väger 2,1 kg per löpmeter.

Skrivet av Malena Beijer

Panelbrädorna är trämönstrade
Panelbrädorna är trämönstrade
Fasadpanelen finns i fem färger
Fasadpanelen finns i fem färger

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.