Nyheter

Panel skapad av gran och polymerer

Panel skapad av gran och polymerer
2019-05-17
WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Produkterna från WoodPlastic består av 60% granvirke och 40% giftfria HDPE-polymer, en blandning som ger ett hållbart och väderbeständigt väggmaterial. Materialet som är 100% återvinningsbart, är framtaget av Strandex i USA, och tillverkas i Tjeckien.

Materialet har en garanti på 25 år mot svamp-, röt- och insektsskador, och är ett livscykelekonomiskt alternativ till paneler helt av trä. Produkten är underhållsfri, tål klottersanering och starka kemikalier och behöver inte oljas eller vaxas.

Väggpanelen är trämönstrad och finns i fem färger teak, merbau, palisander, wenge och inox. Brädorna är helt genomfärgade och har måtten 150 x 14 mm, med standardlängd 3,1 meter. Woodplastic väger 2,1 kg per löpmeter.

Skrivet av Malena Beijer

Panelbrädorna är trämönstrade
Panelbrädorna är trämönstrade
Fasadpanelen finns i fem färger
Fasadpanelen finns i fem färger

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.