Nyheter

Panel skapad av gran och polymerer

Panel skapad av gran och polymerer
2019-05-17
WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Produkterna från WoodPlastic består av 60% granvirke och 40% giftfria HDPE-polymer, en blandning som ger ett hållbart och väderbeständigt väggmaterial. Materialet som är 100% återvinningsbart, är framtaget av Strandex i USA, och tillverkas i Tjeckien.

Materialet har en garanti på 25 år mot svamp-, röt- och insektsskador, och är ett livscykelekonomiskt alternativ till paneler helt av trä. Produkten är underhållsfri, tål klottersanering och starka kemikalier och behöver inte oljas eller vaxas.

Väggpanelen är trämönstrad och finns i fem färger teak, merbau, palisander, wenge och inox. Brädorna är helt genomfärgade och har måtten 150 x 14 mm, med standardlängd 3,1 meter. Woodplastic väger 2,1 kg per löpmeter.

Skrivet av Malena Beijer

Panelbrädorna är trämönstrade
Panelbrädorna är trämönstrade
Fasadpanelen finns i fem färger
Fasadpanelen finns i fem färger

Nyheter

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.