Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Påfyllare håller tätt i brunnen

Påfyllare håller tätt i brunnen
Smellkiller är en behållare för automatisk påfyllning av vatten i golvbrunnar. Den ska förhindra uttorkning och se till att vattenlåset håller tätt mot avloppsgaser.

      
 

Golvbrunnspåfyllaren Smellkiller förhindrar att golvbrunnens vattenlås torkar ut. Därmed ska man slippa dålig lukt och tidsödande påfyllningsarbete.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oanvända golvbrunnar kan snabbt torka ut i vattenlåset och ge ifrån sig dålig lukt. Det är ett problem som fastighetsskötaren Staffan Lundmark ofta stött på. Därför har han utvecklat en påfyllningsbehållare som ska förse brunnen med vatten under lång tid.

– I förråd, fläktrum med torr luft och i duschutrymmen som inte används så ofta, torkar vattnet bort i brunnarnas vattenlås. I mitt arbete som fastighetsskötare har jag fått fylla på vissa brunnar varje vecka, berättar han.

Fyller på vid behov

Golvbrunnspåfyllaren består av en behållare som förser brunnen med vatten via en slang. Slangen leds ner i brunnen till något under normal vattennivå. När vattnet sedan torkar bort fylls nytt vatten på från behållaren. På så vis kan nivån i vattenlåset hållas uppe till dess att behållaren är tom.

– Det här gör att man inte behöver springa och fylla på alls lika ofta. Upp till ett halvår kan det dröja innan behållaren är tom, säger Staffan Lundmark.

Hindrar bakterier

I många lokaler håller man också ett visst undertryck. Det gör att avloppsgaserna kan sugas in om vattenlåset blir torrt, menar Staffan Lundmark.

Han berättar också att det finns möjlighet att ge påfyllaren bakteriedödande effekt. Det ska man åstadkomma genom att, exempelvis tillsätta en klortablett i behållaren.

Valfri placering

Behållaren kan både ställas på golvet och hängas på väggen. Eftersom den kan anslutas med en två meter lång slang behöver den inte placeras precis vid brunnen.

Golvbrunnspåfyllaren levereras komplett för montering med slang, väggfäste och tätningar.

 

 

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.