• Nyheter
  • Överskådlig och lättanvänd rotationslaser

Nyheter

Överskådlig och lättanvänd rotationslaser

Överskådlig och lättanvänd rotationslaser
Rotationslasern GRL 150 HV Professional från Bosch uppges vara enkel att hantera samtidigt som den arbetar med stor precision.

        
 

Boschs nya rotationslaser har en räckvidd på 150 meter och varnar om självnivelleringen inte kan användas.

 

Den nya rotationslasern från Bosch ska göra det enkelt att göra nivåmätningar och arbeta med vinklar och exakta linjer. Enligt företaget har den en mer överskådlig LED-display än liknande modeller och tydliga symboler för alla funktioner. Dessutom har knappar som inte bedömts som helt nödvändiga skalats bort.


Lampa varnar vid risk för fel

Rotationslasern har inbyggd vågrät och lodrät självnivellering, som korrigerar mätningen om apparaten står eller hänger snett. Om självnivelleringen inte kan användas, till exempel på grund av skakningar, tänds en röd varningslampa och rotationen stoppas automatiskt. Därmed ska man slippa felmätningar.

Klarar svåra ljusförhållanden
Vid användning med extern mottagare har rotationslasern en räckvidd på 150 meter. Lasern ska kunna användas för mätningar under alla ljusförhållanden utan krångliga inställningar. Den kan placeras på marken eller golvet, hängas på väggen eller användas med stativ. För att skydda mot damm och stänk har den täckt prisma. Den är försedd med ett robust metallhölje och ska klara ett fall från en meters höjd.

Komplett med tillbehör
Lasern säljs komplett med batteriladdare, mättavla, laserglasögon, hållare för mottagare samt förvaringsväska. Den kan även fås med mottagaren LR-1 Professional och ett stativ på tre ben.
Priset uppges ligga 20 till 30 procent under priset för motsvarande utrustning på marknaden.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.