• Nyheter
  • Osäkerhet kring renovering av miljonprogrammet

Nyheter

Osäkerhet kring renovering av miljonprogrammet

INGEN BILD
Olöst finansiering och delade meningar om prioriterade åtgärder är hinder för renoveringen av miljonprogrammets bostäder.

Industrifakta har nyligen gjort en omfattande marknadsstudie vars resultat understryker de stora förnyelsebehoven i flerbostadshusen från 1961-1975.

Gemensam strategi saknas

De flesta aktörer är överens om utmaningarna, men det saknas en gemensam strategi och det råder delade meningar om vilka åtgärder som bör prioriteras. Det framgår dock att finansiering är ett grundläggande hinder.

Följden kan bli rivning

Även om ombyggnadsvolymen förväntas öka under de närmaste åren är det osannolikt att problemen hinner åtgärdas i tid. På sikt kan detta leda till att undermåliga fastigheter måste rivas.


 

Källa: Industrifakta, Behov och prioriteringar i rekordårens flerbostadshus

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.