Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Orosmoln på byggmarknaden enligt Industrifaktas konsultpanel

Nyheter

Orosmoln på byggmarknaden enligt Industrifaktas konsultpanel

Orosmoln på byggmarknaden enligt Industrifaktas konsultpanel
Två gånger per år genomför Industrifakta en omfattande undersökning, med bland annat arkitekter och byggtekniska konsulter, där analyser av arbetsvolym och orderstock ligger till grund för att bedöma den kommande konjunkturutvecklingen på byggmarknaden.

I den senaste undersökningen, som genomfördes i januari i år, framkommer det att 6 av 10 konsulter redovisade ökad omsättning 2018 jämfört med 2017. Hos knappt en tredjedel av företagen var omsättningen oförändrad. När det gäller konsulternas bedömning av marknadsförutsättningarna 2019 är det tydligt att det främst är olika makrofaktorer som utgör hoten. Dels är det den allmänna konjunkturutvecklingen, med tydliga signaler på inbromsad tillväxt, dels det politiska läget som oroar. Hela 75 procent av de tillfrågade konsulterna tror att nyproduktionen av bostadsrätter kommer att utvecklas svagare än övriga sektorer på marknaden. Istället räknar man med att det är det offentliga byggandet, som skolor, sjukhus och infrastrukturinvesteringar som kommer att kunna utvecklas bättre än genomsnittet under de närmaste åren.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.