• Nyheter
  • Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

eConnect laddkablar för nordiskt klimat
2021-02-24
DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

eConnect är framtagen genom DEFAs omfattande forskning och utveckling. Man har gjort tester och jämförelser med marknadens befintliga laddkablar för att få fram de absolut bästa egenskaperna gällande prestanda, ergonomisk utformning och miljömässighet. 

Laddkabeln ska prestera på högsta nivå i vårt blandväder med tvära kast mellan snö, frost, regn, stark värme och UV-ljus. Kabeln behåller sin smidiga flexibilitet även i sträng kyla. 

Skyddslocket till plugin-kontakten har en ny, smart konstruktion som gör att när kontakten är ansluten hänger locket upp och ner på säkert avstånd från bilen vilket hindrar insidan från att bli blöt och smutsig samtidigt som billacken inte repas. 
Handtaget till eConnect-kontakten har tagits fram genom att kvinnliga och manliga elbilsägare, med såväl små som stora händer, har fått testa tio olika handtag och material och fått fram optimala vinklar och grepp för handtagens inpluggning både i bil och laddstation.

eConnect laddkablar är utformade för att vara helt återvinningsbara genom att endast återanvändbara material används, exempelvis används inte ingjutning av plast, gummi eller harts i kontaktdonen.

Laddkabeln passar till alla bilar med Type 2-kontakt och levereras för laddning med 1-fas eller 3-fas.

”Med vår nya laddkabel eConnect vill vi kunna bidra till att marknaden för elbilar utvecklas positivt. Det är en användarvänlig och miljösäker produkt som gör elbilsladdning enklare och tryggare för bilägaren. För DEFA är eConnect ett nytt, viktigt steg för att ytterligare stärka vår marknadsledande position inom eMobility”, säger Martin Jonsson, vd för Defa Sverige och utvecklingsansvarig för eConnect som chef för området Auto & Industry.
 

Skriven av Helena Bengtsson

eConnect laddkabel med Type 2-kontakt
eConnect laddkabel med Type 2-kontakt
eConnect laddkablar är tillverkade av återvinningsbara material
eConnect laddkablar är tillverkade av återvinningsbara material
eConnect laddkabel med skyddslock
eConnect laddkabel med skyddslock

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.