Nyheter

Operationsvask bedömd i SundaHus

Operationsvask bedömd i SundaHus
Vaskar lämpliga för operationssalar, sjukhus och vårdinrättningar. Tillverkade i Dupont™ Corian®.

Noas vaskar är tillverkade för att användas där hygien är viktigt. Ytan är tillverkad i DuPont™ Corian® och har certifierade hygieniska egenskaper. Den spelar en viktig roll i att skapa en säker vårdmiljö och förhindra infektioner. Corian® - Solid Surface har fått sitt namn genom att vara ett poröst kompositmaterial med mycket hög slitstyrka och fördelaktiga hygienegenskaper. Materialet kan i utseende imitera trä, sten och andra naturliga material men med många fördelar som de naturliga materialen inte kan matcha.

Solid Surface komposit tillverkas av mineraler, akryl och pigment. Materialet framställs typiskt i skivor som sedan bearbetas i produktion och vid installation. Materialet togs fram av DuPont™ på sextiotalet under namnet Corian® som är det ursprungliga och mest kända Solid Surface fabrikatet. Solid Surface-material tillverkas i skivor som sedan bearbetas manuellt, genom CNC, formpressning och på andra sätt, för att skapa önskade lösningar. I stort sett alla former går att skapa, vilket tillsammans med det skarvlösa utförande ger en känsla av homogenitet.

Produkten finns i utförande med 1-3 tvättställ i samma enhet. Bredderna är 860, 1720 respektive 2580 mm. De finns antingen att fästa direkt på väggen eller med bakstycke (se bild ovan) som fästs på väggen. Djup: 550 mm (väggfäst), 642 mm (med bakstycke). Bakstyckets höjd är 270 mm. Operationsvaskarna tål en statisk belastning på 150 kg.

Corian® - Solid Surface är med sin släta, icke-porösa yta utan skarvar, lätt att rengöra och underhålla. Rätt rengjord sker ingen tillväxt av mögel. Den är LGA-certifierad för hygieniska egenskaper (stabilitet mot bakterier och svampar enligt europeisk standard DIN EN ISO 846) samt tålig och smutsavstötande. Produkten är Greenguard-certifierad som låg VOC-emitterande.

Skriven av Harald Holm

Handfat för vård och pre-operation
Handfat för vård och pre-operation
Dubbel operationsvask med bakstycke
Dubbel operationsvask med bakstycke

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.