Nyheter

Operationsvask bedömd i SundaHus

Operationsvask bedömd i SundaHus
Vaskar lämpliga för operationssalar, sjukhus och vårdinrättningar. Tillverkade i Dupont™ Corian®.

Noas vaskar är tillverkade för att användas där hygien är viktigt. Ytan är tillverkad i DuPont™ Corian® och har certifierade hygieniska egenskaper. Den spelar en viktig roll i att skapa en säker vårdmiljö och förhindra infektioner. Corian® - Solid Surface har fått sitt namn genom att vara ett poröst kompositmaterial med mycket hög slitstyrka och fördelaktiga hygienegenskaper. Materialet kan i utseende imitera trä, sten och andra naturliga material men med många fördelar som de naturliga materialen inte kan matcha.

Solid Surface komposit tillverkas av mineraler, akryl och pigment. Materialet framställs typiskt i skivor som sedan bearbetas i produktion och vid installation. Materialet togs fram av DuPont™ på sextiotalet under namnet Corian® som är det ursprungliga och mest kända Solid Surface fabrikatet. Solid Surface-material tillverkas i skivor som sedan bearbetas manuellt, genom CNC, formpressning och på andra sätt, för att skapa önskade lösningar. I stort sett alla former går att skapa, vilket tillsammans med det skarvlösa utförande ger en känsla av homogenitet.

Produkten finns i utförande med 1-3 tvättställ i samma enhet. Bredderna är 860, 1720 respektive 2580 mm. De finns antingen att fästa direkt på väggen eller med bakstycke (se bild ovan) som fästs på väggen. Djup: 550 mm (väggfäst), 642 mm (med bakstycke). Bakstyckets höjd är 270 mm. Operationsvaskarna tål en statisk belastning på 150 kg.

Corian® - Solid Surface är med sin släta, icke-porösa yta utan skarvar, lätt att rengöra och underhålla. Rätt rengjord sker ingen tillväxt av mögel. Den är LGA-certifierad för hygieniska egenskaper (stabilitet mot bakterier och svampar enligt europeisk standard DIN EN ISO 846) samt tålig och smutsavstötande. Produkten är Greenguard-certifierad som låg VOC-emitterande.

Skriven av Harald Holm

Handfat för vård och pre-operation
Handfat för vård och pre-operation
Dubbel operationsvask med bakstycke
Dubbel operationsvask med bakstycke

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.