Nyheter

Operationsvask bedömd i SundaHus

Operationsvask bedömd i SundaHus
Vaskar lämpliga för operationssalar, sjukhus och vårdinrättningar. Tillverkade i Dupont™ Corian®.

Noas vaskar är tillverkade för att användas där hygien är viktigt. Ytan är tillverkad i DuPont™ Corian® och har certifierade hygieniska egenskaper. Den spelar en viktig roll i att skapa en säker vårdmiljö och förhindra infektioner. Corian® - Solid Surface har fått sitt namn genom att vara ett poröst kompositmaterial med mycket hög slitstyrka och fördelaktiga hygienegenskaper. Materialet kan i utseende imitera trä, sten och andra naturliga material men med många fördelar som de naturliga materialen inte kan matcha.

Solid Surface komposit tillverkas av mineraler, akryl och pigment. Materialet framställs typiskt i skivor som sedan bearbetas i produktion och vid installation. Materialet togs fram av DuPont™ på sextiotalet under namnet Corian® som är det ursprungliga och mest kända Solid Surface fabrikatet. Solid Surface-material tillverkas i skivor som sedan bearbetas manuellt, genom CNC, formpressning och på andra sätt, för att skapa önskade lösningar. I stort sett alla former går att skapa, vilket tillsammans med det skarvlösa utförande ger en känsla av homogenitet.

Produkten finns i utförande med 1-3 tvättställ i samma enhet. Bredderna är 860, 1720 respektive 2580 mm. De finns antingen att fästa direkt på väggen eller med bakstycke (se bild ovan) som fästs på väggen. Djup: 550 mm (väggfäst), 642 mm (med bakstycke). Bakstyckets höjd är 270 mm. Operationsvaskarna tål en statisk belastning på 150 kg.

Corian® - Solid Surface är med sin släta, icke-porösa yta utan skarvar, lätt att rengöra och underhålla. Rätt rengjord sker ingen tillväxt av mögel. Den är LGA-certifierad för hygieniska egenskaper (stabilitet mot bakterier och svampar enligt europeisk standard DIN EN ISO 846) samt tålig och smutsavstötande. Produkten är Greenguard-certifierad som låg VOC-emitterande.

Skriven av Harald Holm

Handfat för vård och pre-operation
Handfat för vård och pre-operation
Dubbel operationsvask med bakstycke
Dubbel operationsvask med bakstycke

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.