Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Omfattande nedgång i Stockholms läns husbyggande

Nyheter

Omfattande nedgång i Stockholms läns husbyggande

Industrifakta
Det pågår en omfattande nedgång i husbyggnadsinvesteringarna i Stockholms län. Det är således inte bara bostadsbyggandet som tappar fart utan aktiviteten minskar även för lokalbyggandet.

Detta visar Industrifaktas kommande konjunkturrapport om läget i Sveriges ekonomi och byggandet på riks- och regionnivå. Redan under 2017 bromsade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna in i länet och det samlade resultatet för helåret blev en nedgång med 8 procent. Medan utvecklingen var splittrad mellan sektorerna på byggmarknaden 2017, visar utvecklingen under årets första kvartal en mer sammanhållen negativ bild. Om takten i investeringarna fortsätter på samma sätt som under första kvartalet, skulle det innebära en nedgång med hela 25 procent i år jämfört med helåret 2017. Den enda sektor som egentligen växer för närvarande är de offentliga lokalinvesteringarna. Enligt Industrifakta är det emellertid farligt att prognostisera helårets utveckling enbart på det första kvartalets utfall. Industrifaktas prognos för Stockholms län indikerar istället nolltillväxt för de samlade, påbörjade bostads- och lokalinvesteringarna 2018.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.