Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ombyggnad blir underhåll

INGEN BILD
Byggnadsunderhållet ökade något under 2009. Anledningen tycks delvis vara att ombyggnader flyttats över till löpande underhåll.

Industrifakta gör återkommande undersökningar av underhållsmarknaden, som baseras på enkäter med större fastighetsägare. Den senaste undersökningen tyder på att det totala byggnadsunderhållet kan ha ökat med cirka 2 procent under 2009 jämfört med 2008.

Räntenivån och behov andra orsaker

En orsak till ökningen är troligen att en del av ombyggnadsåtgärderna har flyttats över till löpande underhåll. En annan bakomliggande orsak till ökningen är kombinationen hög uthyrning, rekordlåga räntenivåer samt omfattande behov. Industrifaktas prognos för de kommande två åren pekar på en årlig ökning av byggnadsunderhållet med 2 procent.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_b.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.