• Nyheter
  • Ombyggnad av lokaler utklassar nybyggnad

Nyheter

Ombyggnad av lokaler utklassar nybyggnad

Ombyggnad av lokaler samt påbyggnad, Hagastaden, Stockholm
I NAVET Analytics senaste konjunkturrapport, med djupanalyser av byggmarknaden, noterar man att ombyggnadsinvesteringarna har utvecklats positivt under 2020 och verkar fortsätta på samma sätt även i år.

Särskilt gäller detta det samlade lokalbyggandet, där de påbörjade ombyggnadsinvesteringarna inom privat och offentlig sektor ökade med drygt 30 procent under 2020. NAVET Analytics prognos för 2021 visar en fortsatt tillväxt med omkring 10 procent.
Detta kan jämföras med nybyggnadsinvesteringarna inom samma sektorer, som under förra året sjönk med nästan 5 procent. Prognosen för 2021 tyder på en uppgång med 3 procent, även det svagare än förväntningarna inom ombyggnad.

Källa: NAVET Analytics, Marknadstrender Bygg 

Navet Analytics redaktion
Navet Analytics redaktion

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.