• Nyheter
  • Ombyggnad av flerbostadshus minskade 2020

Nyheter

Ombyggnad av flerbostadshus minskade 2020

Ombyggnationen av flerbostadshus minskade 2020 enligt Navet Analytics
Enligt Navet Analytics fastighetspanel minskade ombyggnadsaktiviteten inom flerbostadshus under 2020. Utfallet, som låg i linje med företagets prognos, visade en nedgång för ombyggnadsvolymen med närmare 4 procent.

Navet Analytics tror på en ökning av ombyggnadsvolymen med ca 3 procent i år, baserat på intervjuerna med bostadsbolagen. Nedgången är troligen en effekt av en kombination av pandemin och en ökad nyproduktionsaktivitet, som skapar brister i utförandeledet.

Källa: NAVET Analytics, Marknadstrender Bygg

Navet Analytics redaktion
Navet Analytics redaktion

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.