Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ökning av byggmaterial-användningen första kvartalet

Nyheter

Ökning av byggmaterial-användningen första kvartalet

Ökning för byggmaterialanvändningen första kvartalet
Enligt Industrifaktas senaste konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg Riks, beräknas det totala byggmaterialvärdet, exklusive installationsvaror, ha uppgått till i storleksordningen 12,5-13,0 miljarder kronor under första kvartalet i år.

Volymen beräknas på påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringar för bostäder och lokaler. Om investeringarna fortsätter i samma takt under resten av året skulle det innebära en total volymökning med 10 procent 2015 jämfört med 2014. Generellt har byggmaterial kopplat till ombyggnadsinvesteringar ökat mer än byggmaterial för nybyggnadsinvesteringar enligt Industrifaktas konjunkturbevakning.

Tendensen i de tre storstadslänen är emellertid betydligt svagare. I Industrifaktas senaste kvartalsrapport kan man läsa ut att materialvolymen har backat med ca 20 procent i Skåne och Västra Götalands län, beräknat i årstakt. För Stockholms län pekar årstakten första kvartalet på en i stort sett oförändrad volym gentemot helårsutfallet 2014.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg, Riks

Industrifakta
Industrifakta
Brobygge
Brobygge

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.