Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ökade volymer av betongvaror

Ökade volymer av betongvaror
Betongvaruvolymen ökade med nästan tolv procent under förra året. Men de närmaste åren väntas volymen öka i en lugnare takt, visar en ny konjunkturrapport från Svensk Betong.

Den totala tillförseln av betongvaror beräknas ha ökat med närmare 12 procent under förra året. Volymen baseras dels på påbörjade husbyggnadsinvesteringar, dels på löpande anläggningsbyggande. Ny- och tillbyggnad ökade på bred front 2010 och bostadsbyggandet hade en kraftig uppgång. Dessutom redovisades en ökning med 35 procent för kontor och handel. Den stora offentliga sektorn ökade sina investeringar med 25 procent. De närmaste åren väntas betongtillförseln öka med cirka 3 procent per år.

Uppgifterna kommer från en nyligen presenterad konjunkturrapport från branschorganisationen Svensk Betong. Rapporten har tagits fram av Industrifakta.

 

Länk: Industrifakta, Marknadssignaler och prognoser

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.