Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ökad användning av betongvaror i år

Nyheter

Ökad användning av betongvaror i år

Ökad användning av betongvaror i år
Ny rapport visar att tillförseln av betongvaror minskade med cirka 20 procent förra året. Men i år väntas en ökning.

I en färsk konjunkturrapport från Betongvaruindustrin, som presenteras av Industrifakta, kan man utläsa att den beräknade tillförseln av betongvaror förra året minskade med drygt 20 procent. Bakom minskningen ligger ett fall för nyproduktionen av både bostäder och privata lokaler.

Ökning för betongvaror 2010

Enligt statistik från SCB minskade importen av byggnadsbetongvaror 2009 med 15-20 procent. I år väntas den totala tillförseln av betongvaror öka med närmare 5 procent. Det beror bland annat på att bostadsbyggandet beräknas ta fart.


Källa: Industrifakta AB

 

 

  

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.