Nyheter

Ogenomskinligt fasadglas

Ogenomskinligt fasadglas
Pilkington Spandrel Glass finns nu i ett laminerat utförande, för användning i glasfasader. Glaset täcker isolering och bjälklag mellan genomsiktliga fönsterpartier, vilket gör det möjligt att skapa enhetliga glasfasader, som är visuellt tilltalande, säkra och energieffektiva.

Detta glas är uppbyggt av två glas och en mellanliggande plastfilm. Det yttre glaset är ett så kallat järnfritt och extra klart floatglas, Pilkington Optiwhite, som belagts med en ogenomsiktlig metallbeläggning. Det belagda glaset är laminerat med en plastfilm, PVB, mot ett vanligt floatglas som inre glas. Glaset är personsäkert och om det skulle spricka sitter glasbitarna kvar på plats tack vare plastfilmen, vilket eliminerar risken för eventuella skador som kan uppstå på grund av krossat glas.

Glas med låg järnhalt har en mycket låg grad av absorption av värmeenergi, vilket gör att risken minimeras för termiska brott. Tillsammans med slipade glaskanter medför glasets låga värmeabsorption att härdning kan uteslutas eftersom risken för värmesprickor är minimal.

Glaset finns i tre färgställningar som matchar det vanliga fasadglaset Suncool. 

Skriven av Malena Beijer Mörck.

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.