För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Ogenomskinligt fasadglas

Ogenomskinligt fasadglas
Pilkington Spandrel Glass finns nu i ett laminerat utförande, för användning i glasfasader. Glaset täcker isolering och bjälklag mellan genomsiktliga fönsterpartier, vilket gör det möjligt att skapa enhetliga glasfasader, som är visuellt tilltalande, säkra och energieffektiva.

Detta glas är uppbyggt av två glas och en mellanliggande plastfilm. Det yttre glaset är ett så kallat järnfritt och extra klart floatglas, Pilkington Optiwhite, som belagts med en ogenomsiktlig metallbeläggning. Det belagda glaset är laminerat med en plastfilm, PVB, mot ett vanligt floatglas som inre glas. Glaset är personsäkert och om det skulle spricka sitter glasbitarna kvar på plats tack vare plastfilmen, vilket eliminerar risken för eventuella skador som kan uppstå på grund av krossat glas.

Glas med låg järnhalt har en mycket låg grad av absorption av värmeenergi, vilket gör att risken minimeras för termiska brott. Tillsammans med slipade glaskanter medför glasets låga värmeabsorption att härdning kan uteslutas eftersom risken för värmesprickor är minimal.

Glaset finns i tre färgställningar som matchar det vanliga fasadglaset Suncool. 

Skriven av Malena Beijer Mörck.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.