Nyheter

Ogenomskinligt fasadglas

Ogenomskinligt fasadglas
Pilkington Spandrel Glass finns nu i ett laminerat utförande, för användning i glasfasader. Glaset täcker isolering och bjälklag mellan genomsiktliga fönsterpartier, vilket gör det möjligt att skapa enhetliga glasfasader, som är visuellt tilltalande, säkra och energieffektiva.

Detta glas är uppbyggt av två glas och en mellanliggande plastfilm. Det yttre glaset är ett så kallat järnfritt och extra klart floatglas, Pilkington Optiwhite, som belagts med en ogenomsiktlig metallbeläggning. Det belagda glaset är laminerat med en plastfilm, PVB, mot ett vanligt floatglas som inre glas. Glaset är personsäkert och om det skulle spricka sitter glasbitarna kvar på plats tack vare plastfilmen, vilket eliminerar risken för eventuella skador som kan uppstå på grund av krossat glas.

Glas med låg järnhalt har en mycket låg grad av absorption av värmeenergi, vilket gör att risken minimeras för termiska brott. Tillsammans med slipade glaskanter medför glasets låga värmeabsorption att härdning kan uteslutas eftersom risken för värmesprickor är minimal.

Glaset finns i tre färgställningar som matchar det vanliga fasadglaset Suncool. 

Skriven av Malena Beijer Mörck.

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.