Nyheter

Oförändrade småhuspriser

INGEN BILD
Blekinge län ökar mest medan Stor-Göteborg minskar.

Priserna på småhus var oförändrade på riksnivå under första kvartalet 2012, i jämförelse med fjärde kvartalet 2011. På årsbasis, första kvartalet 2012 jämfört med första kvartalet 2011, sjönk priserna med drygt 2 procent.

I 9 av 21 län steg priserna mellan de två senaste kvartalen. Den största procentuella prisuppgången återfinns i Blekinge län med 6 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm och Stor-Malmö steg huspriserna mellan 2 och 3 procent, medan priserna i Stor-Göteborg sjönk med 1 procent.

Under årets första kvartal var medelpriset för en småhusfastighet i samtliga län över 1 miljon kronor, medan medelpriset för hela landet var drygt 2,1 miljoner kronor.

För närvarande råder kraftig eftersläpning för Fastighetsinskrivningen vid Lantmäteriet. Flertalet av de redovisade köpen under senaste tremånadersperioden avser därför månaderna januari – februari 2012. Eftersläpningen är som kraftigast i mars, men även för februari är eftersläpningen stor.

Källa: Statistiska centralbyrån

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.