Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Offentligt husbyggande ökar

INGEN BILD
Volymen påbörjad husbyggnad inom offentlig sektor ökar under årets första halva. Allt enligt en jämförelse med 2008 i Industrifaktas kvartalsrapport Marknadstrender Bygg.

Värdet för påbörjade ny- och ombyggnadsprojekt uppgick till 24 miljarder kronor under årets första sex månader. Jämfört med samma period förra året var detta en ökning med närmare 20 procent. Drygt 75 procent av volymen var ny- och tillbyggnadsprojekt.

Lägre byggpriser ger projektstarter

Enligt Industrifakta finns det flera förklaringar till den positiva utvecklingen. En sådan är att de lägre anbudspriserna gör det möjligt för kommuner med flera att starta redan planerade projekt. Det kan då vara projekt som tidigare har skjutits fram när byggkonjunkturen var som hetast.

I samband med ett valår brukar också de offentliga investeringarna ta fart. Detta kan betyda att man kan räkna med en viss negativ rekyl för byggvolymen strax efter valet.


Länk
: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.