• Nyheter
  • Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyheter

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv
2017-04-27
Gunnebo Fastening har tagit fram en trallskruv med en ny impregnering som man kallar Impreg® X4. Ytbehandlingen har ett slitstarkt korrosionsskydd och är godkänd enligt klassningen C4, vilket innebär att den är godkänd för normala utomhusmiljöer.

Impregneringen byggs upp av fyra lager, där två lager av zink och aluminium är kemikalieresistenta och härdas fast på skruven. Sen skyddas skruven med polyuretan, så att impregneringen inte slits av vid montage. 

Impreg® X4 gör att trallskruven klarar påfrestningen från frätande tryckimpregnerade brädor bättre än många andra ytbehandlingar på marknaden. Skiktet är även slagtåligt och delvis självläkande.

Skruven är dubbelgängad där övre gängan hjälper till att minska huvuddiametern, och motverkar brädans krypning. Den har ett TX-fäste för stabilt grepp och s-spets som effektivt driver in skruven i trävirket och motverkar sprickbildning. 

Skriven av Malena Beijer

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv
Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.