• Nyheter
  • Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyheter

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv
2017-04-27
Gunnebo Fastening har tagit fram en trallskruv med en ny impregnering som man kallar Impreg® X4. Ytbehandlingen har ett slitstarkt korrosionsskydd och är godkänd enligt klassningen C4, vilket innebär att den är godkänd för normala utomhusmiljöer.

Impregneringen byggs upp av fyra lager, där två lager av zink och aluminium är kemikalieresistenta och härdas fast på skruven. Sen skyddas skruven med polyuretan, så att impregneringen inte slits av vid montage. 

Impreg® X4 gör att trallskruven klarar påfrestningen från frätande tryckimpregnerade brädor bättre än många andra ytbehandlingar på marknaden. Skiktet är även slagtåligt och delvis självläkande.

Skruven är dubbelgängad där övre gängan hjälper till att minska huvuddiametern, och motverkar brädans krypning. Den har ett TX-fäste för stabilt grepp och s-spets som effektivt driver in skruven i trävirket och motverkar sprickbildning. 

Skriven av Malena Beijer

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv
Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.