• Nyheter
  • Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyheter

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv
2017-04-27
Gunnebo Fastening har tagit fram en trallskruv med en ny impregnering som man kallar Impreg® X4. Ytbehandlingen har ett slitstarkt korrosionsskydd och är godkänd enligt klassningen C4, vilket innebär att den är godkänd för normala utomhusmiljöer.

Impregneringen byggs upp av fyra lager, där två lager av zink och aluminium är kemikalieresistenta och härdas fast på skruven. Sen skyddas skruven med polyuretan, så att impregneringen inte slits av vid montage. 

Impreg® X4 gör att trallskruven klarar påfrestningen från frätande tryckimpregnerade brädor bättre än många andra ytbehandlingar på marknaden. Skiktet är även slagtåligt och delvis självläkande.

Skruven är dubbelgängad där övre gängan hjälper till att minska huvuddiametern, och motverkar brädans krypning. Den har ett TX-fäste för stabilt grepp och s-spets som effektivt driver in skruven i trävirket och motverkar sprickbildning. 

Skriven av Malena Beijer

Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv
Nyutvecklad ytbehandling för trallskruv

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.