Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Nyutvecklad trallskruv

ESSDECK Max, Ny trallskruv
2020-02-03
ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.

ESSDECK Max trallskruv har dubbla gängor med olika gängstigning för att motverka problem vid montering av sk propellerbrädor, dvs vridet eller skevt trallvirke. Den understa gängan har en något glesare stigning och den övre gängan en något tätare stigning vilket gör att klämkraften blir optimal.  

Skruvskallen är liten och cylindrisk med frässpår direkt under skallen vilket gör att fibrerna i trät skärs av och motverkar att fibrer trycks upp och skapar flisor. En liten skalle blir också mindre synlig. 

För att undvika problem med att virket spricker när man skruvar nära kanten har spetsen utformats för att fräsa istället för att skära fibrerna. 

Trallskruven kommer finnas i rostfri A2, A4 samt CorrSeal ytbehandling (C4). Stålet som används för CorrSeal ytbehandling (C4) är i samma stålkvalitet som ESSVEs konstruktionsskruvar.

Skruvlängder: 42, 55 och 75 mm.

ESSDECK Max kommer att finnas till försäljning hos byggvaruhandlare från mars 2020.

Skriven av Anna Göth

ESSDECK Max trallskruv
ESSDECK Max trallskruv
ESSDECK Max trallskruv CorrSeal
ESSDECK Max trallskruv CorrSeal
ESSDECK Max trallskruv
ESSDECK Max trallskruv

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.