Nyheter

Nyutvecklad trallskruv

ESSDECK Max, Ny trallskruv
2020-02-03
ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.

ESSDECK Max trallskruv har dubbla gängor med olika gängstigning för att motverka problem vid montering av sk propellerbrädor, dvs vridet eller skevt trallvirke. Den understa gängan har en något glesare stigning och den övre gängan en något tätare stigning vilket gör att klämkraften blir optimal.  

Skruvskallen är liten och cylindrisk med frässpår direkt under skallen vilket gör att fibrerna i trät skärs av och motverkar att fibrer trycks upp och skapar flisor. En liten skalle blir också mindre synlig. 

För att undvika problem med att virket spricker när man skruvar nära kanten har spetsen utformats för att fräsa istället för att skära fibrerna. 

Trallskruven kommer finnas i rostfri A2, A4 samt CorrSeal ytbehandling (C4). Stålet som används för CorrSeal ytbehandling (C4) är i samma stålkvalitet som ESSVEs konstruktionsskruvar.

Skruvlängder: 42, 55 och 75 mm.

ESSDECK Max kommer att finnas till försäljning hos byggvaruhandlare från mars 2020.

Skriven av Anna Göth

ESSDECK Max trallskruv
ESSDECK Max trallskruv
ESSDECK Max trallskruv CorrSeal
ESSDECK Max trallskruv CorrSeal
ESSDECK Max trallskruv
ESSDECK Max trallskruv

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.