• Nyheter
  • Nytt verktyg för att montera låshus

Nyheter

Nytt verktyg för att montera låshus

.
Hultafors lanserar nu skölp IGC d22 - vasst, pålitligt och alltid nära till hands vid montering av låshus, slutbleck och gångjärn.

Med ett högkvalitativt blad av japanskt stål och ett smidigt handtag designat för att stå emot hårda hammarslag – samt ett smart hölster är verktyget skyddat och lättillgängligt.

Bladets infästning har försetts med hullingar för att förhindra att det trycks in i skaftet när man slår på det, vilket gör att verktyget känns extra stabilt. Skölpen med slipad insida ger en perfekt 11mm radie. För att göra verktyget lättillgängligt finns ett hölster som lätt kan fästas på bältet, en byxknapp eller en ficka.

Hultafors nyligen genomförda studie visade att hantverkare ofta växlar mellan flera olika stämjärn i arbetet. Därför lanserar Hultafors även en hållare med plats för tre stämjärn, en produkt som gör det enkelt för hantverkaren att samla sina favoriter. Dessutom kan den enkelt fästas på bältet eller hålla ordning på stämjärnen i verktygslådan.

Hultafors IGC skölp:

  • Framtagen med 11mm radie för att förenkla montering av bl.a.22mm låshus.
  • Rundad utsida – slipad egg på insidan.
  • Klinga av högkvalitativt japanskt stål.
  • Elektrobeläggning (EPD) för utökat rostskydd.
  • Smidigt handtag, konstruerat för att stå emot hårda hammarslag.
  • Hölster av extra slagtålig PP-plast: Med hål för utökad ventilation och enklare identifiering av storlek. Kan fästas på bältet, knappen, eller på fickan.
  • Hållare för 3 stämjärn tillverkat av slitstarkt läder. 

Nyheter

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.