• Nyheter
  • Nytt verktyg för att montera låshus

Nyheter

Nytt verktyg för att montera låshus

.
Hultafors lanserar nu skölp IGC d22 - vasst, pålitligt och alltid nära till hands vid montering av låshus, slutbleck och gångjärn.

Med ett högkvalitativt blad av japanskt stål och ett smidigt handtag designat för att stå emot hårda hammarslag – samt ett smart hölster är verktyget skyddat och lättillgängligt.

Bladets infästning har försetts med hullingar för att förhindra att det trycks in i skaftet när man slår på det, vilket gör att verktyget känns extra stabilt. Skölpen med slipad insida ger en perfekt 11mm radie. För att göra verktyget lättillgängligt finns ett hölster som lätt kan fästas på bältet, en byxknapp eller en ficka.

Hultafors nyligen genomförda studie visade att hantverkare ofta växlar mellan flera olika stämjärn i arbetet. Därför lanserar Hultafors även en hållare med plats för tre stämjärn, en produkt som gör det enkelt för hantverkaren att samla sina favoriter. Dessutom kan den enkelt fästas på bältet eller hålla ordning på stämjärnen i verktygslådan.

Hultafors IGC skölp:

  • Framtagen med 11mm radie för att förenkla montering av bl.a.22mm låshus.
  • Rundad utsida – slipad egg på insidan.
  • Klinga av högkvalitativt japanskt stål.
  • Elektrobeläggning (EPD) för utökat rostskydd.
  • Smidigt handtag, konstruerat för att stå emot hårda hammarslag.
  • Hölster av extra slagtålig PP-plast: Med hål för utökad ventilation och enklare identifiering av storlek. Kan fästas på bältet, knappen, eller på fickan.
  • Hållare för 3 stämjärn tillverkat av slitstarkt läder. 

Nyheter

Nya färger på Formex

2019-01-21
Mässbevakning

Formex, Nordens största fackmässa inom inredning, design m m gick av stapeln 15-18 januari på Stockholmsmässan där Byggkatalogen var på plats för att spana in materialtrender och nyheter inom branschen. På mässan presenterades, bland många andra nya material, kulörer och inredningsprodukter, Beckers nya färgkarta för 2019, Livet. I färg.

Splittrad byggmarknad i norden

Industrifakta räknar med stora skillnader i utvecklingen på den nordiska byggmarknaden, vilket man redogjorde för i 2018 års sista konjunkturrapport för Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Stål med förbättrade svetsegenskaper

Stål med förbättrade svetsegenskaper

SSAB har lanserat ett nytt konstruktionsstål, Strenx® 1100 Plus som är ett varmvalsat, höghållfast stål och utvecklat för att ge ett enastående svetsnings- och bockningsresultat. Stålet ger starkare svetsfogar vilket bidrar till lättare men starkare konstruktioner med ökad prestanda inom exempelvis lyft- och transportsektorerna.

Ny fukttålig väggskiva

2019-01-11
Spånskivor

Forestia lanserar väggskivan EliteX som är både stark och fukttålig, men en kärna som klassas P7. Den monteras enkelt med sin låsprofil och eftersom ytan är melaminbelagd behövs ingen ytterligare ytbehandling.

Dränerande marksten

Dränerande marksten

Uni-Ecoloc är en dränerade betongsten från Starka med perkolationsöppningar som hjälper till att dränera ner ytvatten till underliggande lager. Något som kommer att behövas när vi nu ser en ökad nederbördsmängd i Sverige.