• Nyheter
  • Nytt verktyg för att montera låshus

Nyheter

Nytt verktyg för att montera låshus

.
Hultafors lanserar nu skölp IGC d22 - vasst, pålitligt och alltid nära till hands vid montering av låshus, slutbleck och gångjärn.

Med ett högkvalitativt blad av japanskt stål och ett smidigt handtag designat för att stå emot hårda hammarslag – samt ett smart hölster är verktyget skyddat och lättillgängligt.

Bladets infästning har försetts med hullingar för att förhindra att det trycks in i skaftet när man slår på det, vilket gör att verktyget känns extra stabilt. Skölpen med slipad insida ger en perfekt 11mm radie. För att göra verktyget lättillgängligt finns ett hölster som lätt kan fästas på bältet, en byxknapp eller en ficka.

Hultafors nyligen genomförda studie visade att hantverkare ofta växlar mellan flera olika stämjärn i arbetet. Därför lanserar Hultafors även en hållare med plats för tre stämjärn, en produkt som gör det enkelt för hantverkaren att samla sina favoriter. Dessutom kan den enkelt fästas på bältet eller hålla ordning på stämjärnen i verktygslådan.

Hultafors IGC skölp:

  • Framtagen med 11mm radie för att förenkla montering av bl.a.22mm låshus.
  • Rundad utsida – slipad egg på insidan.
  • Klinga av högkvalitativt japanskt stål.
  • Elektrobeläggning (EPD) för utökat rostskydd.
  • Smidigt handtag, konstruerat för att stå emot hårda hammarslag.
  • Hölster av extra slagtålig PP-plast: Med hål för utökad ventilation och enklare identifiering av storlek. Kan fästas på bältet, knappen, eller på fickan.
  • Hållare för 3 stämjärn tillverkat av slitstarkt läder. 

Nyheter

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.