• Nyheter
  • Nytt verktyg för att montera låshus

Nyheter

Nytt verktyg för att montera låshus

.
Hultafors lanserar nu skölp IGC d22 - vasst, pålitligt och alltid nära till hands vid montering av låshus, slutbleck och gångjärn.

Med ett högkvalitativt blad av japanskt stål och ett smidigt handtag designat för att stå emot hårda hammarslag – samt ett smart hölster är verktyget skyddat och lättillgängligt.

Bladets infästning har försetts med hullingar för att förhindra att det trycks in i skaftet när man slår på det, vilket gör att verktyget känns extra stabilt. Skölpen med slipad insida ger en perfekt 11mm radie. För att göra verktyget lättillgängligt finns ett hölster som lätt kan fästas på bältet, en byxknapp eller en ficka.

Hultafors nyligen genomförda studie visade att hantverkare ofta växlar mellan flera olika stämjärn i arbetet. Därför lanserar Hultafors även en hållare med plats för tre stämjärn, en produkt som gör det enkelt för hantverkaren att samla sina favoriter. Dessutom kan den enkelt fästas på bältet eller hålla ordning på stämjärnen i verktygslådan.

Hultafors IGC skölp:

  • Framtagen med 11mm radie för att förenkla montering av bl.a.22mm låshus.
  • Rundad utsida – slipad egg på insidan.
  • Klinga av högkvalitativt japanskt stål.
  • Elektrobeläggning (EPD) för utökat rostskydd.
  • Smidigt handtag, konstruerat för att stå emot hårda hammarslag.
  • Hölster av extra slagtålig PP-plast: Med hål för utökad ventilation och enklare identifiering av storlek. Kan fästas på bältet, knappen, eller på fickan.
  • Hållare för 3 stämjärn tillverkat av slitstarkt läder. 

Nyheter

Terrazzo från Norden

Herrljunga Terrazzos nya kollektion av platsgjuten terrazzo fokuserar på hållbarhet med lokala eller regionala material från Norden. Nordic Collection finns i flera kulörställningar och stensorter och kan bland annat användas som beläggning på golv i offentliga miljöer och i utomhusmiljöer.

Cembrit lanserar Patina Rough

2019-03-15
Skivor

Nu lanseras Cembrit Patina Rough en ny fasadskiva med sandblästrad yta i fibercement. Skivan har en yta med lite grövre struktur, vilket gör att fasaden förändras under dagens lopp tack vare skuggningar i fasaden.

Vertikal akustikbaffel

Ecophon Solo™ Baffle Wall är en ny akustisk lösning för väggar som är speciellt lämplig när man vill dämpa och hindra störande ljud från att sprida sig i rum med stora volymer, exempelvis i atrium, hotellobbys och vänthallar. Bafflarna finns i olika storlekar och kulörer som kan kombineras till en design anpassad efter aktuellt projekt.

Bred nedgång för byggandet 2018

Bred nedgång för byggandet 2018

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning minskade byggandet under förra året. Analysföretaget beräknar att det samlade värdet av påbörjade husbyggnadsinvesteringar minskade med 8 procent under 2018 jämfört med 2017.

Håll koll på snöbelastningen

Håll koll på snöbelastningen

Ruuki Roof Sensor är ett nytt sensorsystem anpassat för Ruukkis bärande takplåt. Sensorsystemet övervakar mängden snö på taket och skickar ut en varning när belastningen blir för stor och snön behöver skottas bort.

DTILE rundat kakel ger nya designmöjligheter

2019-03-08
Kakel

Svenska kakel har blivit återförsäljare för den holländska kakelserien DTILE. En serie rundat kakel med tre grundformer som gör det lätt att designa nya miljöer för kök, badrum, kaféer och affärer.