Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips

Nyheter

Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips

Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Montaget av komponenterna i Flex undertakssystem kräver varken verktyg eller skruvar, vilket resulterar i att arbetstiden minimeras.

– Det går upp till 100 % snabbare att montera Flex, jämfört med traditionella undertakssystem. Komponenterna klickas enkelt ihop, vilket gör systemet lätt att montera helt ensam, säger Johan Henriksson, produktchef på Norgips.

Minimerat spill
Förutom aspekten med arbetstid minimeras även spill, tack vare möjligheten att skarva profilerna löpande.

Många möjligheter
I de flesta fall byggs undertakssystemet i två nivåer. Det finns ett urval av upphängningar att välja bland – vilka möjliggör nedpendling upp till en meter. På så sätt går det enkelt att dölja installationer och rör precist, utan att i onödan behöva tumma på takhöjden. Flex går också att bygga i en nivå om så önskas.

Slätt undertak
Gipsskivorna monteras i ett, två eller tre lager beroende på behov. För ett helt jämnt slutresultat monteras gipsskivan Norgips Plan som yttersta lag.

Norgips Plan har en spackelförsänkning på alla fyra kanter, vilket gör undertaket både slätt och sprickfritt.

FAKTA - Flex undertakssystem
Fem huvudkomponenter utgör hela systemet: profil, kantprofil, skarvbeslag, upphängning och kryssbeslag. Ett litet antal skruvar behövs också för att fästa kantprofilen i väggen och upphängningarna i taket.

 För med information: http://www.norgips.se/produkter/flex 

 

Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.