• Nyheter
  • Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips

Nyheter

Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips

Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Montaget av komponenterna i Flex undertakssystem kräver varken verktyg eller skruvar, vilket resulterar i att arbetstiden minimeras.

– Det går upp till 100 % snabbare att montera Flex, jämfört med traditionella undertakssystem. Komponenterna klickas enkelt ihop, vilket gör systemet lätt att montera helt ensam, säger Johan Henriksson, produktchef på Norgips.

Minimerat spill
Förutom aspekten med arbetstid minimeras även spill, tack vare möjligheten att skarva profilerna löpande.

Många möjligheter
I de flesta fall byggs undertakssystemet i två nivåer. Det finns ett urval av upphängningar att välja bland – vilka möjliggör nedpendling upp till en meter. På så sätt går det enkelt att dölja installationer och rör precist, utan att i onödan behöva tumma på takhöjden. Flex går också att bygga i en nivå om så önskas.

Slätt undertak
Gipsskivorna monteras i ett, två eller tre lager beroende på behov. För ett helt jämnt slutresultat monteras gipsskivan Norgips Plan som yttersta lag.

Norgips Plan har en spackelförsänkning på alla fyra kanter, vilket gör undertaket både slätt och sprickfritt.

FAKTA - Flex undertakssystem
Fem huvudkomponenter utgör hela systemet: profil, kantprofil, skarvbeslag, upphängning och kryssbeslag. Ett litet antal skruvar behövs också för att fästa kantprofilen i väggen och upphängningarna i taket.

 För med information: http://www.norgips.se/produkter/flex 

 

Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips
Nytt snabbmonterat undertakssystem från Norgips

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.