• Nyheter
  • Nytt skär ska ge snabbare borrning i betong

Nyheter

Nytt skär ska ge snabbare borrning i betong

Nytt skär ska ge snabbare borrning i betong
2010-05-06
Bosch lanserar hammarborret Speed X som ska ge hög borrkraft och snabbt ta sig genom armerad betong.

    
         
 Speed X är ett nytt hammarborr som snabbt och med stor precision ska ta sig genom alla typer av betong.

Det nya hammarborret Speed X är konstruerat för att snabbt borra sig genom både oarmerad och armerad betong. Borrets skär uppges också vara mycket tåligt och den snabba borrningen ska därför inte heller förkorta livslängden.

Skärvinkel för hög hastighet

För att ge hög borrkraft i betong har borret försetts med robusta S-skär av volframkarbid. Borrhuvudet har dessutom snedställda skär med spetsig skärvinkel för att ge hög borrhastighet.

Spetsen ger högre precision

En specialslipad centreringsspets ska göra det enkelt att hålla borret mitt på borrkrysset. Dessutom ska borrets form minimera vibrationerna vid arbete i hårda material.

Lägre friktion ökar livslängden

Borret har kort huvud och stora dammkanaler som ska minska friktionen när borrkex matas ut. Det gör även att borret utsätts för mindre upphettning och bidrar därmed till ökad livslängd.
Borret finns med fästen för SDS Max och SDS Plus.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.