• Nyheter
  • Nytt skär ska ge snabbare borrning i betong

Nyheter

Nytt skär ska ge snabbare borrning i betong

Nytt skär ska ge snabbare borrning i betong
Bosch lanserar hammarborret Speed X som ska ge hög borrkraft och snabbt ta sig genom armerad betong.

    
         
 Speed X är ett nytt hammarborr som snabbt och med stor precision ska ta sig genom alla typer av betong.

Det nya hammarborret Speed X är konstruerat för att snabbt borra sig genom både oarmerad och armerad betong. Borrets skär uppges också vara mycket tåligt och den snabba borrningen ska därför inte heller förkorta livslängden.

Skärvinkel för hög hastighet

För att ge hög borrkraft i betong har borret försetts med robusta S-skär av volframkarbid. Borrhuvudet har dessutom snedställda skär med spetsig skärvinkel för att ge hög borrhastighet.

Spetsen ger högre precision

En specialslipad centreringsspets ska göra det enkelt att hålla borret mitt på borrkrysset. Dessutom ska borrets form minimera vibrationerna vid arbete i hårda material.

Lägre friktion ökar livslängden

Borret har kort huvud och stora dammkanaler som ska minska friktionen när borrkex matas ut. Det gör även att borret utsätts för mindre upphettning och bidrar därmed till ökad livslängd.
Borret finns med fästen för SDS Max och SDS Plus.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.