Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nytt pris för energieffektivt byggande

Nyheter

Nytt pris för energieffektivt byggande

Nytt pris för energieffektivt byggande
Isover lanserar en ny tävling för energieffektiva byggprojekt. I tävlingen kan såväl nybyggda som renoverade bostäder och lokaler delta.

       
 Isover Energy Efficiency Awards 2011 är en internationel tävling där energieffektiva, nyligen färdigställda byggprojekt uppmärksammas.

Isover Energy Efficiency Awards 2011 är en internationell tävling där energieffektiva, nyligen färdigställda byggprojekt uppmärksammas. Tävlingen är öppen för olika kategorier av byggprojekt, renovering och nybyggnad av både bostäder och offentliga lokaler.

Kriterier för deltagande

För att delta i tävlingen ska följande kriterier uppfyllas:
– för nybyggnadsprojekt gäller att energianvändningen i byggnaden ska vara i nivå med ett passivhus eller ett lågenergihus
– för en renovering krävs att energiåtgången efter renovering ska ha minskats med minst en tredjedel
– i byggprojektet ska man även ha använt sig av åtminstone en produkt eller lösning från Isover.

Final i Madrid

Tävlingen består av två delar, en nationell delfinal där Saint-Gobain Isover AB utser en finalist. Finalister från de olika deltagarländerna samlas sedan i den internationella finalen i Madrid i maj 2011.

Presenteras i bok

Samtliga finalisters byggprojekt presenteras även i en bok, Isover "Best of Book" 2011.
Sista anmälningsdag är den 30 november 2010.
Mer information finns på www.isover-eea.com och www.isover.se.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.