• Nyheter
  • Nytt passagesystem gör din smartphone till en nyckelknippa

Nyheter

Nytt passagesystem gör din smartphone till en nyckelknippa

Nytt passagesystem gör din smartphone till en nyckelknippa
Göteborgsföretaget Parakey har tagit fram en digital nyckelknippa, som ersätter nyckelkort, nyckelbrickor och koder. Informationen läggs upp i en hårdkrypterad app som gör att systemet är säkrare än fysiska brickor.

Parakey AB har utvecklat en webbportal som skickar information till en molntjänst, om vem en digital nyckel ska skickas till. Den informationen läggs automatiskt till i användarens smartphone-app. Det går på några sekunder, och rättigheten kan även återkallas på lika kort tid.

När en person närmar sig en dörr upptäcker systemet det smarta låset och det presenteras i smartphone-appen. Med hjälp av användarens smartphone öppnas dörren och den skickar även status och information till molntjänsten. Parakeys elektronik agerar självständigt och användaren behöver inte vara uppkopplad till något nätverk.

Nyckelsystemet lämpar sig för t ex fastighetsbolag, kommuner, skolor och kontor där man behöver ha en övergripande kontroll över utlämnade nyckar. Och där de troligtvis skulle kunna finnas många nycklar på vift och koder på villovägar, eller för en verksamhet där användarna har tidsbegränsad tillgänglighet till vissa dörrar.  Det går också att sätta restriktioner i appen, som t ex tumavtryck för vissa dörröppningar.

Parakey är skapat med tanken att snabbt och enkelt kunna integreras med t.ex. ett hotells bokningssystem vilket kan utfärda digitala nycklar via sitt öppna API. Praktiskt och miljövänligt, eftersom man inte behöver hantera dagens nyckelkort. Och det går inte att tappa bort nyckeln.

Skrivet av Malena Beijer

Lättadministrerat via dator
Lättadministrerat via dator

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.