• Nyheter
  • Nytt passagesystem gör din smartphone till en nyckelknippa

Nyheter

Nytt passagesystem gör din smartphone till en nyckelknippa

Nytt passagesystem gör din smartphone till en nyckelknippa
Göteborgsföretaget Parakey har tagit fram en digital nyckelknippa, som ersätter nyckelkort, nyckelbrickor och koder. Informationen läggs upp i en hårdkrypterad app som gör att systemet är säkrare än fysiska brickor.

Parakey AB har utvecklat en webbportal som skickar information till en molntjänst, om vem en digital nyckel ska skickas till. Den informationen läggs automatiskt till i användarens smartphone-app. Det går på några sekunder, och rättigheten kan även återkallas på lika kort tid.

När en person närmar sig en dörr upptäcker systemet det smarta låset och det presenteras i smartphone-appen. Med hjälp av användarens smartphone öppnas dörren och den skickar även status och information till molntjänsten. Parakeys elektronik agerar självständigt och användaren behöver inte vara uppkopplad till något nätverk.

Nyckelsystemet lämpar sig för t ex fastighetsbolag, kommuner, skolor och kontor där man behöver ha en övergripande kontroll över utlämnade nyckar. Och där de troligtvis skulle kunna finnas många nycklar på vift och koder på villovägar, eller för en verksamhet där användarna har tidsbegränsad tillgänglighet till vissa dörrar.  Det går också att sätta restriktioner i appen, som t ex tumavtryck för vissa dörröppningar.

Parakey är skapat med tanken att snabbt och enkelt kunna integreras med t.ex. ett hotells bokningssystem vilket kan utfärda digitala nycklar via sitt öppna API. Praktiskt och miljövänligt, eftersom man inte behöver hantera dagens nyckelkort. Och det går inte att tappa bort nyckeln.

Skrivet av Malena Beijer

Lättadministrerat via dator
Lättadministrerat via dator

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.