Nyheter

Nytt lås döljer bygeln

Nytt lås döljer bygeln
Coverlock gör det svårt för tjuvarna, eftersom hänglåsets konstruktion gör att bygeln är dold. Låset har alltså inte någon bygel att klippa, bryta eller såga sönder. Den utbytbara cylindern är dessutom borrskyddad.

Låset består av ett extra kraftigt härdat och borrskyddat låshus och en låscylinder med helt dold, integrerad 13 mm bygel. Låset har en utbytbar cylinder vilket medger
integrering med samma nyckel i ett befintligt låssystem.

Coverlock är lämplig som utanpåliggande låsning till dörrar, portar, bommar och transportfordon m m där högt skydd önskas. Används helst ihop med SafeE:s extra förstärkta låsbeslag som antingen bultas eller svetsas fast.

Låset är designskyddat hos PRV, men ännu inte testat enligt någon klass, men medger ett reellt förhöjt skydd. Finns det krav på klassning behöver objektet i dagsläget kompletteras med klassat lås.

Skrivet av Malena Beijer

Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock har en utbytbar cylinder
Coverlock har en utbytbar cylinder

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.