Nyheter

Nytt lås döljer bygeln

Nytt lås döljer bygeln
Coverlock gör det svårt för tjuvarna, eftersom hänglåsets konstruktion gör att bygeln är dold. Låset har alltså inte någon bygel att klippa, bryta eller såga sönder. Den utbytbara cylindern är dessutom borrskyddad.

Låset består av ett extra kraftigt härdat och borrskyddat låshus och en låscylinder med helt dold, integrerad 13 mm bygel. Låset har en utbytbar cylinder vilket medger
integrering med samma nyckel i ett befintligt låssystem.

Coverlock är lämplig som utanpåliggande låsning till dörrar, portar, bommar och transportfordon m m där högt skydd önskas. Används helst ihop med SafeE:s extra förstärkta låsbeslag som antingen bultas eller svetsas fast.

Låset är designskyddat hos PRV, men ännu inte testat enligt någon klass, men medger ett reellt förhöjt skydd. Finns det krav på klassning behöver objektet i dagsläget kompletteras med klassat lås.

Skrivet av Malena Beijer

Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock har en utbytbar cylinder
Coverlock har en utbytbar cylinder

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.