Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Nytt lås döljer bygeln

Nytt lås döljer bygeln
Coverlock gör det svårt för tjuvarna, eftersom hänglåsets konstruktion gör att bygeln är dold. Låset har alltså inte någon bygel att klippa, bryta eller såga sönder. Den utbytbara cylindern är dessutom borrskyddad.

Låset består av ett extra kraftigt härdat och borrskyddat låshus och en låscylinder med helt dold, integrerad 13 mm bygel. Låset har en utbytbar cylinder vilket medger
integrering med samma nyckel i ett befintligt låssystem.

Coverlock är lämplig som utanpåliggande låsning till dörrar, portar, bommar och transportfordon m m där högt skydd önskas. Används helst ihop med SafeE:s extra förstärkta låsbeslag som antingen bultas eller svetsas fast.

Låset är designskyddat hos PRV, men ännu inte testat enligt någon klass, men medger ett reellt förhöjt skydd. Finns det krav på klassning behöver objektet i dagsläget kompletteras med klassat lås.

Skrivet av Malena Beijer

Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock har en utbytbar cylinder
Coverlock har en utbytbar cylinder

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.