Nyheter

Nytt lås döljer bygeln

Nytt lås döljer bygeln
Coverlock gör det svårt för tjuvarna, eftersom hänglåsets konstruktion gör att bygeln är dold. Låset har alltså inte någon bygel att klippa, bryta eller såga sönder. Den utbytbara cylindern är dessutom borrskyddad.

Låset består av ett extra kraftigt härdat och borrskyddat låshus och en låscylinder med helt dold, integrerad 13 mm bygel. Låset har en utbytbar cylinder vilket medger
integrering med samma nyckel i ett befintligt låssystem.

Coverlock är lämplig som utanpåliggande låsning till dörrar, portar, bommar och transportfordon m m där högt skydd önskas. Används helst ihop med SafeE:s extra förstärkta låsbeslag som antingen bultas eller svetsas fast.

Låset är designskyddat hos PRV, men ännu inte testat enligt någon klass, men medger ett reellt förhöjt skydd. Finns det krav på klassning behöver objektet i dagsläget kompletteras med klassat lås.

Skrivet av Malena Beijer

Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock fastsvetsad på säkerhetsdörr
Coverlock har en utbytbar cylinder
Coverlock har en utbytbar cylinder

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.