Nyheter

Nytt kylmedel i sliprondell

Nytt kylmedel i sliprondell
Tyrolit släpper 4570 Siabite X, med ny X-teknologi, på den nordiska marknaden. Den nya fiberrondellen för metall har keramiska slipkorn som ger en svalare slipning och avverkning.

X-teknologi är en ny typ av pulverbaserat kylmedel som ger en svalare slipning, vilket bland annat minskar risken för missfärgningar vid slipning. Det pulverbaserade kylmedlet gör också att ytan utsätts för kornen effektivare och det ger en aggressivare och snabbare slipning.

Tyrolit och Sia Abrasives lanserar den nya X-teknologin som kommer att ingå i en komplett systemlösning, där man kan gå från grovslipning till finslippning med bra ytfinish med ett fåtal slipsteg. Fiberrondellen 4570 Siabite X-teknologi klarar både en grov yta med hög avverkning och en spegelblank finish. Den svalare slipningen ger fördel vid slipning, särskilt av rostfria och syrafasta material, men fungerar även bra på konstruktionsstål. Slipningen ger inte heller de missfärgningar, som kan bli vid bristande kyleffekt. Rondellerna har en lång livslängd tack vare det nya kylmedlet.

4570 Siabite X-teknologi

Material: Keramisk aluminiumoxid
Grovlekar: 36+, 60+, 80+, 120+
Grundstöd: Vulkaniserad fiber
Specialöverdrag: X-teknologi (med kyleffekt)
Storlek: 100 mm, 115 mm, 120 mm, 125 mm, 180 mm
Passar för: Konstruktionsstål, rostfritt stål

Skrivet av Malena Beijer

.
.

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.