Nyheter

Nytt kylmedel i sliprondell

Nytt kylmedel i sliprondell
Tyrolit släpper 4570 Siabite X, med ny X-teknologi, på den nordiska marknaden. Den nya fiberrondellen för metall har keramiska slipkorn som ger en svalare slipning och avverkning.

X-teknologi är en ny typ av pulverbaserat kylmedel som ger en svalare slipning, vilket bland annat minskar risken för missfärgningar vid slipning. Det pulverbaserade kylmedlet gör också att ytan utsätts för kornen effektivare och det ger en aggressivare och snabbare slipning.

Tyrolit och Sia Abrasives lanserar den nya X-teknologin som kommer att ingå i en komplett systemlösning, där man kan gå från grovslipning till finslippning med bra ytfinish med ett fåtal slipsteg. Fiberrondellen 4570 Siabite X-teknologi klarar både en grov yta med hög avverkning och en spegelblank finish. Den svalare slipningen ger fördel vid slipning, särskilt av rostfria och syrafasta material, men fungerar även bra på konstruktionsstål. Slipningen ger inte heller de missfärgningar, som kan bli vid bristande kyleffekt. Rondellerna har en lång livslängd tack vare det nya kylmedlet.

4570 Siabite X-teknologi

Material: Keramisk aluminiumoxid
Grovlekar: 36+, 60+, 80+, 120+
Grundstöd: Vulkaniserad fiber
Specialöverdrag: X-teknologi (med kyleffekt)
Storlek: 100 mm, 115 mm, 120 mm, 125 mm, 180 mm
Passar för: Konstruktionsstål, rostfritt stål

Skrivet av Malena Beijer

.
.

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.