Nyheter

Nytt kylmedel i sliprondell

Nytt kylmedel i sliprondell
Tyrolit släpper 4570 Siabite X, med ny X-teknologi, på den nordiska marknaden. Den nya fiberrondellen för metall har keramiska slipkorn som ger en svalare slipning och avverkning.

X-teknologi är en ny typ av pulverbaserat kylmedel som ger en svalare slipning, vilket bland annat minskar risken för missfärgningar vid slipning. Det pulverbaserade kylmedlet gör också att ytan utsätts för kornen effektivare och det ger en aggressivare och snabbare slipning.

Tyrolit och Sia Abrasives lanserar den nya X-teknologin som kommer att ingå i en komplett systemlösning, där man kan gå från grovslipning till finslippning med bra ytfinish med ett fåtal slipsteg. Fiberrondellen 4570 Siabite X-teknologi klarar både en grov yta med hög avverkning och en spegelblank finish. Den svalare slipningen ger fördel vid slipning, särskilt av rostfria och syrafasta material, men fungerar även bra på konstruktionsstål. Slipningen ger inte heller de missfärgningar, som kan bli vid bristande kyleffekt. Rondellerna har en lång livslängd tack vare det nya kylmedlet.

4570 Siabite X-teknologi

Material: Keramisk aluminiumoxid
Grovlekar: 36+, 60+, 80+, 120+
Grundstöd: Vulkaniserad fiber
Specialöverdrag: X-teknologi (med kyleffekt)
Storlek: 100 mm, 115 mm, 120 mm, 125 mm, 180 mm
Passar för: Konstruktionsstål, rostfritt stål

Skrivet av Malena Beijer

.
.

Nyheter

Parkbänk med låsbar förvaring och laddning

Parkbänk med låsbar förvaring och laddning

EBLOCQ är en ny parkbänk från Smekab Citylife som är utrustad med låsbara förvaringsfack under sittytan med integrerade laddare för mobiltelefon, surfplatta och elcykelbatteri i varje fack. På bänkens kortsida finns även ett externt USB-uttag för laddning av mobiltelefon och surfplatta.