Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Nytt kylmedel i sliprondell

Nytt kylmedel i sliprondell
Tyrolit släpper 4570 Siabite X, med ny X-teknologi, på den nordiska marknaden. Den nya fiberrondellen för metall har keramiska slipkorn som ger en svalare slipning och avverkning.

X-teknologi är en ny typ av pulverbaserat kylmedel som ger en svalare slipning, vilket bland annat minskar risken för missfärgningar vid slipning. Det pulverbaserade kylmedlet gör också att ytan utsätts för kornen effektivare och det ger en aggressivare och snabbare slipning.

Tyrolit och Sia Abrasives lanserar den nya X-teknologin som kommer att ingå i en komplett systemlösning, där man kan gå från grovslipning till finslippning med bra ytfinish med ett fåtal slipsteg. Fiberrondellen 4570 Siabite X-teknologi klarar både en grov yta med hög avverkning och en spegelblank finish. Den svalare slipningen ger fördel vid slipning, särskilt av rostfria och syrafasta material, men fungerar även bra på konstruktionsstål. Slipningen ger inte heller de missfärgningar, som kan bli vid bristande kyleffekt. Rondellerna har en lång livslängd tack vare det nya kylmedlet.

4570 Siabite X-teknologi

Material: Keramisk aluminiumoxid
Grovlekar: 36+, 60+, 80+, 120+
Grundstöd: Vulkaniserad fiber
Specialöverdrag: X-teknologi (med kyleffekt)
Storlek: 100 mm, 115 mm, 120 mm, 125 mm, 180 mm
Passar för: Konstruktionsstål, rostfritt stål

Skrivet av Malena Beijer

.
.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.