Nyheter

Nytt kylmedel i sliprondell

Nytt kylmedel i sliprondell
Tyrolit släpper 4570 Siabite X, med ny X-teknologi, på den nordiska marknaden. Den nya fiberrondellen för metall har keramiska slipkorn som ger en svalare slipning och avverkning.

X-teknologi är en ny typ av pulverbaserat kylmedel som ger en svalare slipning, vilket bland annat minskar risken för missfärgningar vid slipning. Det pulverbaserade kylmedlet gör också att ytan utsätts för kornen effektivare och det ger en aggressivare och snabbare slipning.

Tyrolit och Sia Abrasives lanserar den nya X-teknologin som kommer att ingå i en komplett systemlösning, där man kan gå från grovslipning till finslippning med bra ytfinish med ett fåtal slipsteg. Fiberrondellen 4570 Siabite X-teknologi klarar både en grov yta med hög avverkning och en spegelblank finish. Den svalare slipningen ger fördel vid slipning, särskilt av rostfria och syrafasta material, men fungerar även bra på konstruktionsstål. Slipningen ger inte heller de missfärgningar, som kan bli vid bristande kyleffekt. Rondellerna har en lång livslängd tack vare det nya kylmedlet.

4570 Siabite X-teknologi

Material: Keramisk aluminiumoxid
Grovlekar: 36+, 60+, 80+, 120+
Grundstöd: Vulkaniserad fiber
Specialöverdrag: X-teknologi (med kyleffekt)
Storlek: 100 mm, 115 mm, 120 mm, 125 mm, 180 mm
Passar för: Konstruktionsstål, rostfritt stål

Skrivet av Malena Beijer

.
.

Nyheter

Ultratunn ytbeklädnad

Dekton är ett material baserat på mineraler som kan användas för ytbeklädnad på möbler, dörrar, köksinredning eller som väggpaneler, bänkskivor m m. Dekton lanseras nu i en tunnare variant, Slim, med en tjocklek på endast 4 mm. Det tunnare och lättare utförandet är enkelt att montera och skapar nya möjligheter för arkitekter och designers.

Grönt tak med AlkorGREEN

2019-04-12
Gummiduk

AlkorGREEN från RENOLIT är ett komplett system för gröna tak. Taksystemet fungerar både på nya byggnader och renoveringsprojekt, och kan användas både för takträdgårdar och sedumtak.

Minskad nybyggnad ger plats för underhåll

Minskad nybyggnad ger plats för underhåll

Två gånger per år mäter Industrifakta aktiviteten inom byggnadsunderhåll. I samband med kartläggningen intervjuas en fastighetspanel bestående av 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare i Sverige, vilket ger en god indikation när det gäller utveckling och inriktning inom byggnadsunderhåll.

Trapp och hiss i ett

Globus Hera är en kombinerad trapp och lyftplattform för vertikala lyft som kan användas av både rullstolsburna och gående. Vid dagligt användande fungerar den som en vanlig trappa med en klassisk design men vid behov förvandlas den enkelt med ett knapptryck till en hiss som tar användaren upp eller ned.

Nyckelfritt hänglås

Nyckelfritt hänglås

Smart Lock från Habo är ett nytt hänglås med fingeravtrycksläsare och appstyrning. Via appen kan permanent eller tidsbegränsad tillgång ges för obegränsat antal användare. I appens historik syns också vem som öppnat låset.

Trädgårdsprodukter i corten

Trädgårdsprodukter i corten

Byggkatalogen besökte mässan Nordiska trädgårdar och spanade efter nyheter. Det fanns många fina växthus, kompostlösningar och praktiska trädgårdsprodukter. Dessutom fanns det befintliga lösningar i nya material, som exempelvis lettiska Corten Design som tillverkar kantstöd, planteringskärl och spaljéer i corten-stål.