Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nytt kompakt jackbart överspänningsskydd med hög tålighet

Nyheter

Nytt kompakt jackbart överspänningsskydd med hög tålighet

EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning
Elrond Komponent lanserar under senare delen av 2020 marknadens mest kompakta klass I jackbara överspänningsskydd för inkommande matning - grov-/finskyddet EDG350.

Produkten bygger på en nyutvecklad och patenterad teknik som kombinerar fördelarna med både gnistgapstekniken och varistorn som t ex utan gnistgapets höga puls innan det tänder.

Resultatet är ett kompakt jackbart skydd med hög blixtströmskapacitet på 25kA (10/350μs) och låg restspänning. Skyddet finns både 3-och 4-poligt och kan installeras upp till 315A utan försäkring vid 50kA kortslutningsström.
DIN-skenmonterbart och med växlande larmkontakt.

Typ 1 är enligt Elrond Komponent AB testad enligt överspänningsskyddsstandarden SS-EN 61643 och klarar samtliga åskskyddsklasser (klass I-IV) i åskledarstandarden SS-EN 62305 samt uppfyller UL1449 ed4.

EDG350 kommer att finnas för leverans senare delen av 2020 och kommer att ersätta grov-/finskyddet ED250 som har funnits i Elrond Komponents produktutbud i många år.

Skriven av Helena Bengtsson.

EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning
EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.