• Nyheter
  • Nytt kompakt jackbart överspänningsskydd med hög tålighet

Nyheter

Nytt kompakt jackbart överspänningsskydd med hög tålighet

EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning
Elrond Komponent lanserar under senare delen av 2020 marknadens mest kompakta klass I jackbara överspänningsskydd för inkommande matning - grov-/finskyddet EDG350.

Produkten bygger på en nyutvecklad och patenterad teknik som kombinerar fördelarna med både gnistgapstekniken och varistorn som t ex utan gnistgapets höga puls innan det tänder.

Resultatet är ett kompakt jackbart skydd med hög blixtströmskapacitet på 25kA (10/350μs) och låg restspänning. Skyddet finns både 3-och 4-poligt och kan installeras upp till 315A utan försäkring vid 50kA kortslutningsström.
DIN-skenmonterbart och med växlande larmkontakt.

Typ 1 är enligt Elrond Komponent AB testad enligt överspänningsskyddsstandarden SS-EN 61643 och klarar samtliga åskskyddsklasser (klass I-IV) i åskledarstandarden SS-EN 62305 samt uppfyller UL1449 ed4.

EDG350 kommer att finnas för leverans senare delen av 2020 och kommer att ersätta grov-/finskyddet ED250 som har funnits i Elrond Komponents produktutbud i många år.

Skriven av Helena Bengtsson.

EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning
EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.