• Nyheter
  • Nytt kompakt jackbart överspänningsskydd med hög tålighet

Nyheter

Nytt kompakt jackbart överspänningsskydd med hög tålighet

EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning
Elrond Komponent lanserar under senare delen av 2020 marknadens mest kompakta klass I jackbara överspänningsskydd för inkommande matning - grov-/finskyddet EDG350.

Produkten bygger på en nyutvecklad och patenterad teknik som kombinerar fördelarna med både gnistgapstekniken och varistorn som t ex utan gnistgapets höga puls innan det tänder.

Resultatet är ett kompakt jackbart skydd med hög blixtströmskapacitet på 25kA (10/350μs) och låg restspänning. Skyddet finns både 3-och 4-poligt och kan installeras upp till 315A utan försäkring vid 50kA kortslutningsström.
DIN-skenmonterbart och med växlande larmkontakt.

Typ 1 är enligt Elrond Komponent AB testad enligt överspänningsskyddsstandarden SS-EN 61643 och klarar samtliga åskskyddsklasser (klass I-IV) i åskledarstandarden SS-EN 62305 samt uppfyller UL1449 ed4.

EDG350 kommer att finnas för leverans senare delen av 2020 och kommer att ersätta grov-/finskyddet ED250 som har funnits i Elrond Komponents produktutbud i många år.

Skriven av Helena Bengtsson.

EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning
EDG350 kompakt, jackbart överspänningsskydd för inkommande matning

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.