• Nyheter
  • Nytt fönsterband introduceras på marknaden och belönas med designpris

Nyheter

Nytt fönsterband introduceras på marknaden och belönas med designpris

Nytt fönsterband introduceras på marknaden och belönas med designpris
Schücos nya fönsterband FWS 60 CV (Concealed vent) har slanka karmar vilket möjliggör maximala glasytor, samtidigt som det har bra ljud- och värmeisolering. För sin innovativa design och energieffektivitet belönas FWS 60 CV med if Design Gold Award 2016.

Schüco har skapat ett profilsystem som dolt integrerar öppningsbara fönster i fasaden. Fönstren har både ett smart och säkert vädringsläge samt sidohängning för putsning. Produkten lämpar sig även för våningshöga franska balkongdörrar. Bågen och den bärande konstruktionen smälter samman till en enhet vilket gör att de olika elementen harmonierar väl och ger fasaden ett enhetligt uttryck. På insidan är det enbart handtaget och en smal skuggfog som skvallrar om de olika elementen. FWS 60 CV passar såväl renovering som nybyggnation i privat eller kommersiell miljö.

Fönstren har två byggdjup som går att kombinera med individuellt användbara anslutningar och möjliggör ett stort antal användningsområden, allt från klassiska fönster till våningshöga fönsterband för fristående fönster. FWS 60 CV har inbrottsskydd upp till RC 2 (motståndsklass 2).

FWS 60 CV har utvecklats för att ha god värmeisolering och ändå ha en smäcker design, och har Uf-värde ner till 1,5 W/(m²K) inklusive skruvens påverkan med 50 mm glas och Ucw-värde ner till 0,85 W/(m²K). 

Av 5000 inskickade bidrag till if Design Gold Awars 2016, belönades 75 av dessa med en utmärkelse av en internationell jury, Schücos fönsterband var ett av dem. Motiveringen till priset löd: "With this system solution, aesthetics and technology merge in perfect symbiosis. The high level of transparency in this system for floor-to-ceiling window glazing is utterly spectacular. Thanks to the reduction of the frame profile, the glazing and window vent create a uniform look that enriches any architecture. This is a complex yet extremely successful contribution that has won over the entire jury."

Skriven av Malena Beijer

FWS 60 CV
FWS 60 CV
FWS 60CV
FWS 60CV
FWS 60 CV
FWS 60 CV

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsväggar

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.