• Nyheter
  • Nytt fönsterband introduceras på marknaden och belönas med designpris

Nyheter

Nytt fönsterband introduceras på marknaden och belönas med designpris

Nytt fönsterband introduceras på marknaden och belönas med designpris
Schücos nya fönsterband FWS 60 CV (Concealed vent) har slanka karmar vilket möjliggör maximala glasytor, samtidigt som det har bra ljud- och värmeisolering. För sin innovativa design och energieffektivitet belönas FWS 60 CV med if Design Gold Award 2016.

Schüco har skapat ett profilsystem som dolt integrerar öppningsbara fönster i fasaden. Fönstren har både ett smart och säkert vädringsläge samt sidohängning för putsning. Produkten lämpar sig även för våningshöga franska balkongdörrar. Bågen och den bärande konstruktionen smälter samman till en enhet vilket gör att de olika elementen harmonierar väl och ger fasaden ett enhetligt uttryck. På insidan är det enbart handtaget och en smal skuggfog som skvallrar om de olika elementen. FWS 60 CV passar såväl renovering som nybyggnation i privat eller kommersiell miljö.

Fönstren har två byggdjup som går att kombinera med individuellt användbara anslutningar och möjliggör ett stort antal användningsområden, allt från klassiska fönster till våningshöga fönsterband för fristående fönster. FWS 60 CV har inbrottsskydd upp till RC 2 (motståndsklass 2).

FWS 60 CV har utvecklats för att ha god värmeisolering och ändå ha en smäcker design, och har Uf-värde ner till 1,5 W/(m²K) inklusive skruvens påverkan med 50 mm glas och Ucw-värde ner till 0,85 W/(m²K). 

Av 5000 inskickade bidrag till if Design Gold Awars 2016, belönades 75 av dessa med en utmärkelse av en internationell jury, Schücos fönsterband var ett av dem. Motiveringen till priset löd: "With this system solution, aesthetics and technology merge in perfect symbiosis. The high level of transparency in this system for floor-to-ceiling window glazing is utterly spectacular. Thanks to the reduction of the frame profile, the glazing and window vent create a uniform look that enriches any architecture. This is a complex yet extremely successful contribution that has won over the entire jury."

Skriven av Malena Beijer

FWS 60 CV
FWS 60 CV
FWS 60CV
FWS 60CV
FWS 60 CV
FWS 60 CV

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.