• Nyheter
  • Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nyheter

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö
Moelven introducerar ett ekologiskt alternativ till tropiskt hårdträ från regnskogen.

 

        
 

ThermoBok finns som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler.

 

ThermoBok tillverkas av bok som genomgått en speciell värmebehandlingsprocess. Tack vare träets behandling och miljöprofil är produkten ett mycket bra alternativ till tropiska träslag och tryckimpregnerat virke.

Utseende

ThermoBok är i princip kvistfri och har en vacker struktur i brun färg. Ytan är hård och träets mekaniska egenskaper är goda. ThermoBok finns tillgängligt som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler. Andra profiler kan beställas.

Goda rötskyddande egenskaper

Ytbehandling behövs inte eftersom värmebehandlingen ger ThermoBok mycket goda rötskyddande egenskaper. För att behålla den bruna färgen och minska uppkomsten av ytsprickor rekommenderas en oljebehandling.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.