• Nyheter
  • Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nyheter

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö
Moelven introducerar ett ekologiskt alternativ till tropiskt hårdträ från regnskogen.

 

        
 

ThermoBok finns som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler.

 

ThermoBok tillverkas av bok som genomgått en speciell värmebehandlingsprocess. Tack vare träets behandling och miljöprofil är produkten ett mycket bra alternativ till tropiska träslag och tryckimpregnerat virke.

Utseende

ThermoBok är i princip kvistfri och har en vacker struktur i brun färg. Ytan är hård och träets mekaniska egenskaper är goda. ThermoBok finns tillgängligt som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler. Andra profiler kan beställas.

Goda rötskyddande egenskaper

Ytbehandling behövs inte eftersom värmebehandlingen ger ThermoBok mycket goda rötskyddande egenskaper. För att behålla den bruna färgen och minska uppkomsten av ytsprickor rekommenderas en oljebehandling.

 

 

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.