• Nyheter
  • Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nyheter

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö
Moelven introducerar ett ekologiskt alternativ till tropiskt hårdträ från regnskogen.

 

        
 

ThermoBok finns som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler.

 

ThermoBok tillverkas av bok som genomgått en speciell värmebehandlingsprocess. Tack vare träets behandling och miljöprofil är produkten ett mycket bra alternativ till tropiska träslag och tryckimpregnerat virke.

Utseende

ThermoBok är i princip kvistfri och har en vacker struktur i brun färg. Ytan är hård och träets mekaniska egenskaper är goda. ThermoBok finns tillgängligt som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler. Andra profiler kan beställas.

Goda rötskyddande egenskaper

Ytbehandling behövs inte eftersom värmebehandlingen ger ThermoBok mycket goda rötskyddande egenskaper. För att behålla den bruna färgen och minska uppkomsten av ytsprickor rekommenderas en oljebehandling.

 

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.