Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nyheter

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö

Nytt ekologiskt alternativ för utemiljö
Moelven introducerar ett ekologiskt alternativ till tropiskt hårdträ från regnskogen.

 

        
 

ThermoBok finns som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler.

 

ThermoBok tillverkas av bok som genomgått en speciell värmebehandlingsprocess. Tack vare träets behandling och miljöprofil är produkten ett mycket bra alternativ till tropiska träslag och tryckimpregnerat virke.

Utseende

ThermoBok är i princip kvistfri och har en vacker struktur i brun färg. Ytan är hård och träets mekaniska egenskaper är goda. ThermoBok finns tillgängligt som terrassbrädor, med en slät och en rillad sida, samt som design- och utemiljöprofiler. Andra profiler kan beställas.

Goda rötskyddande egenskaper

Ytbehandling behövs inte eftersom värmebehandlingen ger ThermoBok mycket goda rötskyddande egenskaper. För att behålla den bruna färgen och minska uppkomsten av ytsprickor rekommenderas en oljebehandling.

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.