Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Nytt CE-märkt brandspjäll

Fläkt Woods ETCE brandspjäll
Fläkt Woods nya ETCE brandspjäll är avsedd för vägg- eller bjälklaginstallation. Lättviktskonstruktionen möjliggör snabb och enkel montering. Skarven i Veloduct® säkerställer en tät kanal och enkel integration.

Spjället kan installeras både horisontellt och vertikalt. Brandklass: EI 60 S / EI 90 S / EI 120 S, enligt EN 13501-3. Storlek från 100 mm till 1000 mm diameter. Brand-/brandgasspjället uppfyller täthetsklass 3 enligt EN 1751. Brand-/brandgasspjällets hölje uppfyller täthetsklass C enligt EN 1751. Högsta differenstryck över stängt spjäll får vara 2500 Pa, vilket motsvarar tryckklass B.

Brand-/brandgasspjället kan fås antingen med elmotordrivet ställdon eller med säkringsmekanism. Brand-/brandgasspjället ETCE är avsett för installation i vägg eller bjälklag och anslutning till rund kanal. Höljet är tillverkat av varmförzinkad stålplåt och spjällbladet av brandisolerande material.

Brand-/brandgasspjället monteras in i en konstruktionsdel mellan brandceller enligt monteringsinstruktionerna. Spjället har en Veloduct anslutning som garanterar tät montering i kanalen.

Motoriserade ETCE spjäll är testade 10 000 gånger (öppet/stängt) och kan därför användas även i daglig ventilation. Drift av motoriserat spjäll gör det möjligt att använda automatisk funktionskontroll (t.ex. med FICO styr- och övervakningssystem) samt ett utlösningssystem baserat på rökdetektorer. Motorn har inbyggda mikrobrytare för både öppet- och stängt-läget.

I samband med styr- och övervakningssystemet FICO använder man alltid ett 24 V ställdon. Se Fläkt Woods styr- och övervakningssystem FICO-128 eller FICO-2. Brand-/brandgasspjället kan också levereras med ett elektriskt 230 V ställdon.

Spjällversion med säkringsmekanism har alltid en mikrobrytare (stängt-läge).

Skrivet av Harald Holm

Montering i massiva byggnadsdelar
Montering i massiva byggnadsdelar
ETCE
ETCE

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.